Beţi criţă, s-au dat cu maşina peste cap şi apoi au fugit, părăsind autoturismul în ciuda leziunilor suferite

Beţi criţă, s-au dat cu maşina peste cap şi apoi au fugit, părăsind autoturismul în ciuda leziunilor suferite

Maşină răsturnată din cauza vitezei şi a alcoolului la volan, accident soldat cu trei victime Foto Adevărul

Incidentul s-a petrecut pe o şosea din comuna vâlceană Slătioara, miercuri dimineaţa. O maşină a fost găsită răsturnată pe marginea drumului, iar ulterior s-a descoperit că cel care a condus autoturismul nu era proprietarul acestuia. Şi astfel s-a aflat întreaga poveste în care au fost implicate trei victime.

Ştiri pe aceeaşi temă

În urma unui apel la 112, miercuri dimineaţa, poliţiştii din Horezu - Vâlcea au aflat despre un eveniment rutier petrecut pe raza comunei Slătioara.

La faţa locului, au descoperit la intersecţia Drumului Naţional 67 cu Drumul Judeţean 605 A, un autoturism răsturnat părăsit. În urma verificărilor efectuate, l-au găsit pe şofer la aproximativ 10 km depărtare de locul accidentului, într-o comună învecinată, la Mateeşti. Era vorba despre un bărbat de 32 de ani, din această localitate. 

Luat la întrebări, şoferul a recunoscut că în momentul producerii evenimentului rutier nu era singur în maşină. Astfel au fost identificaţi şi ceilalalţi doi pasageri. La testarea cu aparatul etilotest a rezultat o alcoolemie de 0,36 mg/l alcool pur în aerul expirat a conducătorului auto.

Potrivit declaraţiilor celor trei bărbaţi, pe fondul consumului de alcool şi al neadaptării vitezei la intrarea într-o curbă la stânga, şoferul a pierdut controlul volanului, la interesecţia drumului naţional DN 67 (Râmnicu Vâlcea - Târgu Jiu) cu drumul judeţean DJ 605 A, la km 137 + 850 m, pe raza satului Milostea, din Slătioara. Maşina a părăsit partea carosabilă, a lovit o bordură din beton, după care s-a răsturnat pe carosabil.

În urma evenimentului rutier, atât conducătorul auto cât şi cei doi pasageri s-au ales cu diverse leziuni care nu le-au pus viaţa în pericol. Cu toate acestea, au preferat să fugă de la locul faptei, în loc să ceară ajutor. Şi s-au dus acasă, sperând că vor scăpa de consecinţe.

Cercetările pentru depistarea autorului faptei au durat mai bine de o oră, pentru că maşina implicată în accident avea numere de înmatriculare de Italia. Proprietarul autoturismului a recunoscut că nu se afla la volanul acestuia în momentul producerii evenimentului şi l-a indicat pe cel căruia îi împrumutase maşina. 

Şoferul a fost dus la Spitalul Horezu pentru recoltarea a două probe biologice de sânge. În acest mod se va stabili cu exactitate alcoolemia. Pe numele său au fost întocmite acte premergătoare urmăririi penale pentru vătămare corporală din culpă şi părăsirea locului accidentului ori modificarea sau ştergerea urmelor acestora. În funcţie de alcoolemie, dacă se va dovedi mai mare de 0,40 mg/l alcool pur, se va mai adăuga un cap de acuzare pentru conducere sub influenţa alcoolului. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: