Bebeluşul din Vâlcea, abandonat de fosta profesoară după un scandal monstru în familie: „Avea o viaţă de câine“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Violenţe în familie - colaj foto generice Sursa libertv.md
Violenţe în familie - colaj foto generice Sursa libertv.md

Continuă ancheta în cazul fostei profesoare din Râmnicu Vâlcea care a născut în maşină, de frica soţului, apoi şi-a abandonat nou-născutul într-o scară de bloc.

Întâmplarea s-a petrecut în ziua de 11 februarie, când, în jurul orei 23:00, o locatară a unui bloc mărginaş din Râmnicu Vâlcea a găsit în scară un nou-născut, înfăşurat într-un cearşaf ponosit, pus într-un scaun pentru transport auto.

Tânăra a sunat la 112 şi micuţa a fost dusă imediat la Maternitate. În ziua de 15 februarie s-a prezentat la Poliţie o femeie de 35 de ani care a susţinut că ea este mama copilaşului. Au urmat o serie de audieri, mama fiind şi ea internată la Psihiatrie cu depresie post-natală. 

După o săptămână de cercetări, rămân încă o serie de neconcordanţe între declaraţii şi fapte. Spre exemplu, mama susţine că şi-a abandonat copilul în aceeaşi zi în care l-a născut, în timp ce specialiştii susţin că micuţa avea în jur de cinci zile de la naştere când a fost abandonată. Au tras această concluzie din cauza buricului care era deja uscat când micuţa a fost dusă la spital. În apărarea ei, mama bănuieşte că acest lucru s-a întâmplat pentru că a dezinfectat cordonul ombilical, după ce l-a tăiat cu o foarfecă, cu apă oxigenată. 

Alte semne de întrebare au existat şi în momentul în care mama a susţinut, la un moment dat, că ar fi născut de fapt în casă, unde şi-ar fi ţinut copilul într-un dulap, ca nimeni să nu ştie despre existenţa sa. Ulterior, a revenit la prima declaraţie, cea legată de naşterea în maşină, motivând că a spus ce a crezut că vrea să audă toată lumea.

„Dacă eşti gravidă, îţi faci bagajele şi pleci!” 

Varianta naşterii în casă nu este confirmată nici măcar de soţ, susţin surse apropiate anchetei. Apropriaţii ne-au mărturisit că bărbatul nu ştia de sarcină, că dormeau în camere diferite, iar copiii împărţeau un alt dormitor.

Se pare că nimeni nu a ştiut cu certitudine că este gravidă, chiar dacă suspiciuni au existat. „Am văzut că făcuse un pic de burtică şi am întrebat-o, de vreo două ori, dacă este gravidă, dar mi-a spus că sunt nebun”, a justificat ulterior soţul faptul că nu a ştiut că soţia a fost gravidă. 

Apoi, i-ar fi spus: „Vezi că, dacă eşti gravidă, la mine acasă nu mai vii, îţi faci bagajele şi pleci cu copiii tăi cu tot“. 

Şi părinţii ei au recunoscut că au suspectat acest lucru, dar femeia a refuzat să recunoască adevărul. 

În faţa oamenilor legii, soţul a mărturisit că nu mai dorea încă un copil, pe motiv că nu se descurcau strălucit cu finanţele.

Acesta a mai încercat să lase să se înţeleagă că micuţa nu ar fi copilul său, pe motiv că întreţinea cu soţia relaţii intime protejate. 

 

Cu două zile înainte de naştere „s-au bătut ca nebunii” 

Apropiaţii mai pomenesc şi despre neînţelegerile dintre cei doi soţi, finalizate deseori cu acte de violenţă. „Se băteau parte în parte“, spun sursele sub protecţia anonimatului. 

Soţul a confirmat violenţele care se petreceau în familie, precum şi ultimul scandal, din data de 9 februarie, cu două zile înainte de naşterea declarată de mamă. 

„S-au bătut ca nebunii. El a bătut-o cu cablul de la telefon, iar ea s-a enervat şi a aruncat după el cu un bocanc, dar a nimerit în geamul de la sufragerie”, mai povestesc apropiaţii. 

Astfel se explică şi de ce femeia a ales să nască în maşină. De altfel, fosta profesoară a motivat că nu s-a dus să nască la Maternitate, de frică să nu afle soţul. 

„Viaţă de câine” 

Tot apropiaţii mai povestesc despre femeie că „a avut parte de o viaţă de câine, în timpul căsniciei”.

„Ştiţi ce viaţă a avut cu soacră-sa şi bărbatu-su? Soţul este mare consumator de bere şi, în acest context, devine violent. Are un amic care distribuie băuturi alcoolice şi-l aprovizionează în permanenţă cu produse care expiră. Şi să nu credeţi că bea o bere – două. În nici un caz, porţia lui e de la cinci beri în sus. Soacră-sa este nemulţumită în permanenţă de tot ce face noră-sa: i-a aruncat până şi lenjeria intimă, pe motiv că este prea deochiată pentru o femeie căsătorită, îi scoate ochii că nu are vasele spălate şi tot felul de prostii din astea. La ea a funcţionat practic picătura chinezească”, sunt de părere sursele care se declară convinse că, după această poveste, cei doi soţi se vor despărţi. 

Femeia a confirmat faptul că a avut, de-a lungul timpului, nenumărate neînţelegeri cu soţul şi mama acestuia: „Nimic din ce făceam, nu era bine. Mă simţeam neapreciată şi dispreţuită”.

De la tentativă de omor la abandon de familie 

Încadrarea juridică în acest caz a fost schimbată de la tentativă de omor, la rele tratamente aplicate minorului şi apoi la abandon de familie. Se aşteaptă şi rezultatul unui test ADN pentru a se stabili cu exactitate dacă fosta profesoară este într-adevăr mama bebeluşului. 

Fetiţa va rămâne în continuare internată în Maternitate până când se va decide dacă va fi luată de familie, de rude ori de vreun asistent maternal. Fosta profesoară provine dintr-o familie numeroasă, iar rudele ei au cooperat întrutotul cu anchetatorii. Ei doresc să ia în grijă fetiţa nou-născută, precum şi copiii mai mari. 

Vă mai recomandăm şi:

Trauma profesoarei care şi-a abandonat fetiţa într-o scară de bloc. De frica soţului, a născut în maşină

Nou-născut abandonat în scara unui bloc din Râmnicu Vâlcea, într-un scaun de transport auto

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite