Bătrână de 84 de ani, imobilizată la pat, violată de strănepot. Cine l-a dat pe mâna poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un caz şocant s-a petrecut în judeţul Vâlcea, în noaptea de 28 / 29 mai. O bătrână de 84 de ani, imobilizată la pat, a fost abuzată sexual de un strănepot cu 60 de ani mai tânăr.

Incidentul s-a petrecut în comuna Muereasca din judeţul Vâlcea. Tânărul a profitat de faptul că străbunica lui, fiind imobilizată la pat, nu se poate opune, şi nici apăra. Astfel, s-a dus noaptea peste ea în casă, a dezbrăcat-o şi a violat-o.

Ulterior, agresorul sexual a fost încătuşat de poliţişti, după ce chiar mama sa l-a dat pe mâna anchetatorilor, în ziua imediat următoare. Femeia s-a dus cu lacrimi în ochi la Poliţie şi a povestit ce a făcut fiul ei.

Nu este pentru prima dată când acesta are probleme cu legea. Se ştie că obişnuieşte să fure, motiv pentru care are cazier pentru furturi. Provine dintr-o familie divorţată: mama sa locuieşte în Muereasca, iar tatăl în Călimăneşti. Şi domiciliul lui este tot în Călimăneşti.

Arestat pentru viol

„Poliţiştii din cadrul Secţiei 1 Poliţie Rurală Râmnicu Vâlcea, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea, efectuează cercetări într-o cauză penală sub aspectul săvârşirii infracţiunii de viol, fiind sesizaţi la data de 29 mai, de o femeie din comuna Muereasca, cu privire la faptul că fiul ei şi-a violat străbunica.

Poliţiştii s-au deplasat imediat la faţa locului, iar din cercetări a reieşit faptul că, în noaptea de 28 spre 29 mai, tânărul de 24 de ani a venit la locuinţa străbunicii sale de 84 de ani, care se afla imobilizată la pat, iar acesta a profitat de imposibilitatea bătrânei de a se apăra şi prin constrângere a dezbrăcat-o şi a întreţinut relaţii sexuale cu aceasta”, a declarat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea, Cătălin Udrea.

Iniţial, a fost reţinut pentru 24 de ore de către poliţişti, iar ulterior a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, în urma propunerii formulată de procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea.

Al doilea caz de acest gen în această perioadă

Este a doua cauză penală de acest gen instrumentată de poliţiştii vâlceni în ultima perioadă. Zilele trecute, un asistent medical din Horezu a fost reţinut după ce a încercat să-şi forţeze o colegă să întreţină cu el raporturi sexuale. Povestea s-a petrecut ziua în amiaza - mare în Spitalul Municipal Horezu.

Agresorul a fost arestat preventiv pentru tentativă de viol, iar Comisia de Disciplină constituită la nivelul unităţii medicale a decis suspendarea lui din funcţie pentru următoarele 30 de zile, deocamdată, urmând ca o nouă decizie să se ia în funcţie de anchetă.  

Comuna în care se găseşte Athosul românesc, zguduită de tragedii

Muereasca este o comună aflată la aproximativ 15 km depărtare de municipiul Râmnicu Vâlcea. Localitatea găzduieşte singura mănăstire nesecularizată din ţară şi singura în care femeile au accesul interzis, motiv pentru care Mănăstirea Frăsinei este cunoscută drept Athosul românesc.  

Ultima dată când comunitatea a fost zguduită din temelii de un incident cutremurător a fost în urmă cu doi ani, când un localnic şi-a omorât fosta soţie, apoi a încercat să se sinucidă şi şi-a dat foc la casă. În urma acestor fapte a primit sentinţa maximă pentru omor calificat - 20 de ani de închisoare. Judecătorul nu s-a lăsat impresionat de gesturile criminalului care a încercat să-şi pună capăt zilelor, înjunghiindu-se şi apoi dând foc locuinţei în care petrecuse 20 de ani alături de cea pe care a omorât-o.  

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite