Bărbatul luat de ape împreună cu o fetiţă de 11 ani, de o viitură în judeţul Vâlcea, a fost găsit într-o pădure din apropiere, în viaţă

Bărbatul luat de ape împreună cu o fetiţă de 11 ani, de o viitură în judeţul Vâlcea, a fost găsit într-o pădure din apropiere, în viaţă

Trei persoane luate de viitură pe un pârâu din comuna Lădeşti, doi supravieţuitori, judeţul Vâlcea, Foto: Adevărul

Duminică seara, 29 iulie, apele unui pârâu din comuna Lădeşti judeţul Vâlcea s-au umflat din cauza unei viituri. Două persoane au fost luate de curenţi, o fetiţă de 11 ani şi un bărbat. Copila a fost găsită aseară în stop-cardiorespirator şi a pierdut lupta cu viaţa, iar bărbatul astăzi, într-o pădure din apropiere.

Potrivit informaţiilor furnizate de Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea, bărbatul din Lădeşti, luat aseară de apele pârâului Bârlui, este teafăr şi nevătămat.

El a fost găsit la 2 km de locul în care a fost luat de ape, într-o zonă împădurită. Când l-au găsit echipele mixte, bărbatul a declarat că se ducea acasă.

Aseară a încercat să treacă apele pârâului Bârlui împreună cu o fetiţă şi mama acesteia. Singura care a ajuns la mal a fost mama, apele luându-i pe cei doi. Micuţa a fost găsită câteva ore mai târziu în stop-cardiorespirator şi în ciuda eforturilor nu a putut fi salvată.

Despre bărbat se ştie că lucrase cu ziua în gospodăria părinţilor fetiţei. 

Când au fost luaţi de viitură, copila de 11 ani era împreună cu bărbatul care o luase în spate. 

Veneau spre casă, în jurul orei 20:00 când au fost surprinşi de viitură. 

Membrii echipajului SMURD împreună cu angajaţii de la Serviciul Ambulanţă Vâlcea au încercat mai bine de o oră să o resusciteze pe copilă, decesul fiind declarat în jurul orei 22.21.

Potrivit martorilor, cei trei au încercat să treacă vadul pârâului învolburat. Numai că o viitură i-a luat prin surprindere. Imediat au fost anunţate autorităţile.

Zeci de jandarmi, pompieri şi poliţişti au continuat căutările până aproape de miezul nopţii, iar acestea au fost reluate în această dimineaţă de către echipele mixte, până în jurul prânzului când a fost găsit bărbatul.

Continuă cercetările pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care s-a produs decesul fetiţei de 11 ani. Ancheta va elucida toate necunoscutele. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: