Bacalaureat 2015 Vâlcea. Elev care se pregăteşte pentru admiterea la cea mai bună şcoală de actorie din lume: „Mi se pare că BAC-ul mai multe te prosteşte”

Bacalaureat 2015 Vâlcea. Elev care se pregăteşte pentru admiterea la cea mai bună şcoală de actorie din lume: „Mi se pare că BAC-ul mai multe te prosteşte”

Primele rezultate la BAC 2015 vor fi afisate marti, 7 iulie. Foto Adevarul

Peste 3 400 de absolvenţii de clasa a XII-a din judeţul Vâlcea au susţinut vineri ultima probă scrisă a examenului de Bacalaureat 2015. Pentru că subiectele au fost mai uşoare la ultima probă, unii dintre elevi au ieşit din săli în jurul orei 10. Deşi primele rezultate la BAC 2015 se vor afişa abia marţi, cei mai buni elevi din Vâlcea nu îşi fac probleme că nu vor fi admişi la facultăţi din Marea Britanie, Danemarca ori SUA.

Ştiri pe aceeaşi temă

Pentru Andrei, unul din absolvenţii Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” din Râmnicu Vâlcea, examenul de Bacalaureat 2015 a fost extrem de uşor. Tânărul crede, însă, că examenul de maturitate îi “prosteşte ” pe elevi întrucât îi obligă să memoreze nişte date. Acesta spune că abia după Bacalaureat va avea posibilitatea să studieze ceea ce îi place. 
 
“Am aşteptat să termin prostia asta de examen, iar de acum înainte pot să spun că mă voi pregăti doar pentru ce îmi place. Mi se pare că BAC-ul mai mult te prosteşte: la Română poţi să iei comentariul de pe net sau de la un profesor şi apoi eşti obligat să-l memorezi, iar la Istorie  trebuie să înveţi pe de rost nişte date. BAC-ul nu e un examen de inteligenţă, e doar un examen în care ţi se testează memoria. Eu spun ce gândesc în ciuda faptului că nu e foarte multă lume de acord cu mine, iar profesorii din liceu mi-au dat de înţeles că sunt nesimţit şi rebel”, spune Andrei. 
 
Tânărul are planuri mari de viitor: vrea să joace pe scena teatrului din Moscova. Pentru a-şi îndeplini visul, Andrei (foto) nu va studia la o universitate din Rusia, ci se pregăteşte să dea admitere la cea mai bună şcoală de actorie din lume, la Juilliard School. 
 
 
“Cred că am şanse mari să fiu admis la Juilliard School sau la New York Academy, pentru că am făcut foarte mult voluntariat, am foarte multe diplome, am fost membru în juriu la un concurs şi am fost şi un fel de profesor, adică i-am ajutat pe elevii mai mici din clasele a  a IX-a şi a X-a să se dezvolte. Vreau să fac bani în America şi apoi să plec la Moscova. Imi place foarte mult dramaturgia rusă şi ideea că noi- românii- şi polonezii suntem singurii oameni care pot să joace piesele ruseşti”, mai spune Andrei.
 
 
Liceele din Râmnicu Vâlcea, pepinieră pentru universităţi din străinătate
 
Cele mai bune licee din Râmnicu Vâlcea pot fi considerate în prezent o  „pepinieră” pentru universităţi de prestigiu de peste hotare. Ştefan, un alt absolvent al Colegiului Naţional „Mircea cel Bătrân” a susţinut ultima probă la Bacalaureat 2015 la disciplina Filosofie. Tânărul afirmă că nu ar fi reuşit să înceve pentru acest examen dacă nu ar fi făcut pregătire suplimentară, pentru că modul în care au fost gândite unele manuale lasă de dorit. În aceast vară, Ştefan se va înscrie la o facultate din Danemarca. 
 
„Subiectele nu au fost grele, doar la punctul III mi s-au părut ceva mai complicat. Dar adevărul e că nu m-aş fi descurcat dacă nu aş fi făcut meditaţie, pentru că manualele sunt prost concepute, sunt prost structurate. Intenţionez să-mi continui studiile în Danemarca, pentru că acolo am mai multe perspective. O să merg la o facultate unde pot să combin partea de real cu cea de uman, ceva despre crearea de universuri virtuale”. 
 
 
Adrian Ionuţ  (foto) a făcut atletism şi fotbal în liceu, iar din toamnă va fi student al Universităţii Birmingham din Marea Britanie, unde va studia “coaching”.
 
 
“Sora mea e studentă acolo şi m-a ajutat foarte mult cu aplicaţia. La Bac nu am avut emoţii pentru că pot să spun că m-am pregătit destul de mult, iar subiectele de la Geografie mi s-au părut uşoare. M-a ajutat foarte mult şi pregătirea pe care am făcut-o în afara şcolii, profesorii de la meditaţie, altfel nu cred că aş fi reuşit să iau examenul”
 
Rezultatele la BAC 2015 vor fi publicate în data de 7 iulie 2015, întrucât lucrările elevilor din judeţul Vâlcea se vor corecta în acest an într-un centru de evaluare dintr-un alt judeţ. Rezultatele finale la BAC 2015 vor fi publicate pe 10 iulie, după soluţionarea contestaţiilor. 
 
 
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările