Aproape 9 000 de vâlceni trebuie să-şi ridice cardurile de sănătate de la CJAS

Aproape 9 000 de vâlceni trebuie să-şi ridice cardurile de sănătate de la CJAS

In judetul Valcea au fost emise peste 234 000 de carduri de sanatate. Foto arhiva Adevarul

Aproape 9 000 de asiguraţi din judeţul Vâlcea trebuie să se prezinte la sediul Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) pentru a-şi ridica cardurile de sănătate. De asemenea, persoanele care au primit carduri cu date personale incorecte pot solicita eliberarea unui nou document.

În judeţul Vâlcea au fost emise nu mai puţin de 234 291 carduri de sănătate,  Poşta Română returnând la sediul CJAS aproape 9000 de carduri întrucât destinatarii nu au fost găsiţi la domiciliu.

Conducerea CJAS Vâlcea anunţă că persoanele care nu au primit documentele le pot ridica de la sediul instituţiei în baza unei cereri   care se depune la Registratură de luni până joi, între 8.30 -13.00, şi vinerea în intervalul orar 8.30-11.00. 
 
La sediul CAS sunt aşteptate şi persoanele care au primit carduri nationale de asigurari sociale de sanatate cu date personale incorecte sau care le-au pierdut ori distrus. În baza unei declaraţii pe propria răspundere, vâlcenii aflaţi în această situaţie vor primi un alt card. 

Începând cu luna februarie, toţi asiguraţii au obligaţia să prezinte cardul de sănătate atunci când merg la medicul de familie, farmacie, spital  sau laboratoare de analize medicale.  Activarea cardurilor se va face eşalonat, în cabinetele medicilor de familie. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările