Angajatorii vâlceni sancţionaţi de ITM  doar cu avertismente

Angajatorii vâlceni sancţionaţi de ITM  doar cu avertismente

Inspectorii ITM au efectuat luna trecută 331 de controale. Foto arhivă Adevărul

În martie, inspectorii ITM Vâlcea au aplicat 53 de amenzi şi peste 300 de avertismente. Cele mai multe avertismente s-au dat pentru încălcarea normelor privind siguranţa şi securitatea la locul de muncă. De asemenea, mai mult de jumătate din amenzi au fost aplicate pentru munca la “negru”, legislaţia nelăsând loc de interpretări în astfel de cazuri.

Ştiri pe aceeaşi temă


În luna martie au fost efectuate 281 de controale în domeniul relaţiilor de muncă şi alte 150 de verificări în domeniul SSM. Deşi au fost constatate sute de deficienţe, numai 53 de angajatori au fost amendaţi.  

“Serviciul Control Relaţii de Muncă a efectuat un număr de 281 controale, fiind dispuse 420 de măsuri de punere în conformitate cu prevederile legislative în domeniul relaţiilor de muncă şi contractului colectiv de muncă.  Au fost aplicate 77 de sancţiuni contravenţionale, din care 42 avertismente şi 35 amenzi în valoare de 261.600 lei .În timpul controalelor au fost identificate 26 de persoane primite la muncă fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.”, precizează Ion Tănăsoiu, inspector şef ITM Vâlcea.
Pentru nerespectarea normelor de siguranţă şi securitate, ITM Vâlcea a aplicat doar 18 amenzi şi 260 de avertismente în condiţiile în care, luna trecută, în Vâlcea s-au înregistrat 7 accidente de muncă şi  o boală profesională. 

La sediul Inspectoratului au fost depuse, în martie, 68 de sesizări. Angajaţii vâlceni au reclamat că nu-şi primesc salariul sau că sunt obligaţi să muncească peste program. Doi muncitori s-au plâns şi de condiţiile de la locul de muncă.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările