Alegeri prezidentiale 2014. Vâlcea, în topul judeţelor în care s-a votat cel mai mult pe liste suplimentare

Alegeri prezidentiale 2014. Vâlcea, în topul judeţelor în care s-a votat cel mai mult pe liste suplimentare

Numărul alegatorilor pe liste suplimentare a crescut in turul II. Foto Adevarul

Nu mai puţin de 25 327 de persoane (11.49 %)  au votat pe liste suplimentare în judeţul Vâlcea, în turul II al alegerilor prezidenţiale. ACL a cerut Parchetului de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea să verifice listele suplimentare.

Ştiri pe aceeaşi temă

Din totalul de 217 462 voturi valabil exprimate în judeţul Vâlcea, 25 327 au fost ale persoanelor care au mers la urne în altă localitate decât cea în care au domiciliul. 
Astfel, numărul alegătorilor de pe listele suplimentare a crescut faţă de  primul tur, când puţin peste 21 700 de persoane au votat în altă localitatea decât cea unde au domiciliul. Ca şi la alegerile din 2 noiembrie, în topul localităţilor cu cei cei mai mulţi alegători pe liste suplimentare se numără municipiul Râmnicu Vâlcea, staţiunile Călimăneşti, Olăneşti şi Băile Govora. În Oltenia, doar în Dolj se înregistrează un număr mai mare de votanţi pe listele suplimentare decât în Vâlcea. Cel mai mare număr de alegători pe liste suplimentare, peste 55 000 de persoane, s-a înregistrat în Ilfov.

După primul tur, ACL a depus o plângere la Parchetul de pe lângă Judecătoria Râmnicu Vâlcea prin care a solicitat verificarea tuturor listelor suplimentare din primul tur. 
„Am făcut această solicitare întucât în cele 426 de secţii de votare deschise în judeţul Vâlcea la primul tur al alegerilor prezidenţiale din 2 noiembrie 2014 au existat suspiciuni că mai multe persoane au votat în mai multe secţii de votare, de mai multe ori, fiind înscrişi pe mai multe liste suplimentare, semnând declaraţii false o dată cu exercitarea votului”, au transmis reprezentanţii ACL. 

Liberalii susţin că la primul scrutin mai multe localităţi din sudul judeţului Vâlcea s-au transformat în adevărate „destinaţii turistice”. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: