Adopţia la distanţă a câinilor vagabonzi din Râmnic, mai ieftină decât în Craiova, dar mai scumpă decât alocaţia unui elev

Adopţia la distanţă a câinilor vagabonzi din Râmnic, mai ieftină decât în Craiova, dar mai scumpă decât alocaţia unui elev

De astăzi, toţi cei 330 de câini din adăpostul de la Feţeni pot fi adoptaţi. Foto arhivă Adevărul

Consilierii locali au stabilit astăzi un tarif de 123 de lei pe lună pentru fiecare maidanez adoptat la distanţă. Tariful aprobat este cu 50 % mai mic decât cel stabilit în Craiova.  Unii dintre consilieri au remarcat că pentru îngrijirea unui patruped se repartizează însă mai mulţi bani decât pentru alocaţia unui elev.

Ştiri pe aceeaşi temă

După ce la şedinţa ordinară din ianuarie s-a adoptat regulamentul de organizare a  „Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân”, consilierii municipali au aprobat, astăzi, tariful pentru adopţia patrupedelor din adăpostul Feţeni. Cei care vor să îngrijească, la distanţă, un maidanez din Râmnicu Vâlcea, trebuie să plătească 123 de lei, lunar. Primarul Emilian Frâncu spune că tariful este mai mic decât în alte municipii tocmai pentru că se doreşte încurajarea adopţiilor la distanţă. 
 
„La Craiova, la Slatina, acest cost stabilit în şedinţa consiliilor locale este mult mai mare. La Craiova este de 250 de lei pe lună. Nu este o cheltuială a cetăţenilor din Râmnic, o cheltuială din bugetul local. Sunt bani pe care iubitorii de animale îi plătesc pentru buna funcţionare a adăpostului”, a spus primarul Emilian Frâncu. 
 
Unii dintre consilieri au apreciat însă că tariful  este destul de mare ţinând cont de suma lunară pe care o primeşte un elev, de la stat. 
 
 „Dacă facem o analiză de bun simţ, nu cred că e corect să se plătească 123 de lei pe lună pentru un câine în condiţiile în care alocaţia pentru un copil este de 43 de lei”, a afirmat Constantin Muşat, consilier PDL.
 
La rândul lor, iubitorii de animale se tem că măsura nu se va bucura de prea mult succes pentru că tariful stabilit de primărie este piperat. Reprezentanţii asociaţiei  „A doua şansă” consideră că adopţia la distanţă a unui câine fără stăpân nu ar trebui să coste mai mult de 84 de lei pe lună. Aceştia au calculat un tarif de 30 de lei pentru hrana unui câine, iar pentru materialele sanitare şi utilităţi, maxim 54 de lei.
 
Potrivit regulamentului, Primăria Râmnicu Vâlcea va trece la eutanasierea câinilor din adăpostul de la Feţeni dacă până în martie nu vor fi adoptaţi sau revendicaţi. Deocamdată, străinii şi localnicii nu se grăbesc să adopte maidanezi. O singură persoană din Germania şi-a manifestat intenţia de a adopta la distanţă trei câini din adăpost.
 
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: