Adolescent de 16 ani reţinut după ce a lovit un poliţist cu cătuşele în cap: „S-a creat o busculadă şi a reuşit să fugă“

Adolescent de 16 ani reţinut după ce a lovit un poliţist cu cătuşele în cap: „S-a creat o busculadă şi a reuşit să fugă“

Dezastrul pe care l-a lăsat în urma sa un minor de 16 ani, într-un local din Horezu Foto Eveniment vâlcean

Cazul de ultraj de la Horezu, judeţul Vâlcea, ia amploare. Un adolescent de 16 ani a fost reţinut de Poliţie, fiind cercetat după ce a lovit un om al legii.

GALERIE FOTO

Duminică seara, 16 aprilie, C.I.A., de 16 ani, din Pietrari, a fost reţinut de Poliţia vâlceană după ce în noaptea anterioară a distrus un local din Horezu şi a lovit cu cătuşele un poliţist.

Iniţial, s-a specificat că în local au avut loc îmbrânceli între mai mulţi clienţi, iar în încăierare s-au spart mai multe sticle şi pahare. Unul dintre poliţiştii veniţi la faţa locului ar fi încercat să încătuşeze un tânăr recalcitrant, iar acesta s-a smucit şi l-ar fi lovit fără să vrea pe poliţist provocându-i escoriaţii la nivelul feţei.
 
Numai că fapta se pare că a fost mai gravă decât a reieşit din primele informaţii. Surse din anchetă, ne-au confirmat că adolescentul, despre care s-a spus că „a julit” faţa poliţistului, a fost de fapt reţinut până la urmă, pentru 24 de ore. Lovitura primită de omul legii ar fi fost mai gravă, acesta suferind un traumatism cranio-cerebral. 
 
O comisie din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Vâlcea a preluat ancheta, sub coordonarea unui procuror. 
 
Puştiul de 16 ani a devastat localul, iar apoi a asmuţit clienţii pe poliţişti
 
Pe surse, am aflat că în bar s-a produs mai mult decât o simplă îmbrânceală, localul fiind devastat, iar distrugerea fiind provocată de către minor, cel mai probabil sub influenţa băuturilor alcoolice. 
 
După ce s-a sunat la 112, la intervenţie a fost trimis un echipaj format din doi poliţişti şi un jandarm. Ca să-l liniştească pe tânărul recalcitrant, care a refuzat să se calmeze şi să colaboreze cu oamenii legii, unul dintre poliţişti a încercat să-i pună cătuşele. A apucat să-i încătuşeze doar una dintre mâini, moment în care mai mulţi clienţi au sărit în apărarea minorului.
 
Oamenii legii înjuraţi şi bruscaţi de mai multe persoane aflate în local
 
Agresorii, susţin martori oculari, au început să-i înjure, să-i intimideze şi să-i bruscheze pe oamenii legii. 
 
Jandarmul ar fi fost cel care l-a descătuşat pe minor, ca să calmeze spiritele, realizând că sunt depăşiţi numeric de clienţii furioşi. Doar că în încăierarea creată, adolescentul l-a lovit pe poliţist cu cătuşele în cap, apoi a reuşit să se facă nevăzut.
 
Minorul a dispărut în timpul încăierării
 
Tot martori oculari au declarat că l-a văzut pe minor urcând într-un Ford Fiesta de culoare neagră. Nu este clar dacă el conducea maşina sau dacă îl mai însoţea şi altcineva. 
 
Cert este că, după toată încăierarea, a reuşit să ajungă acasă, într-o comună învecinată, la Pietrari, de unde a şi fost ridicat după mai bine de 12 ore de la ultraj, de Poliţie şi dus la audieri.
 
Poliţistul, diagnosticat cu traumatism cranio-cerebral
 
Între timp, poliţistul agresat a primit primele îngrijiri din partea unui echipaj de pe o ambulanţă trimisă la locul intervenţiei. Ulterior, s-a constatat că a suferit un traumatism cranio-cerebral cu escoriaţii la nivelul frunţii.

Prezentat instanţei de judecată
 
Luni, 17 aprilie, C.I.A., minorul de 16 ani care a provocat întreagul scandal va fi prezentat instanţei de judecată, care va stabili dacă reprezintă sau nu un pericol pentru societate.
 
Totul depinde însă şi de imaginile surprinse de camerele de luat vederi din local, acesta fiind dotat cu sistem de supraveghere video. 
 
 
Pe de altă parte, Vâlcea a mai fost în scena unui caz de ultraj, produs în urmă cu trei luni, la Călina - Prundeni, când alţi poliţişti au fost la un pas să fie linşaţi de un clan de romi. În plus, de la începutul anului este al patrulea caz de agresiune verbală sau fizică împotriva unor poliţişti vâlceni. 

Localul unde un polițist a fost lovit în cap cu cătușe de un minor agresiv Foto Arhiva Adevărul

Imagini din aceeasi galerie
  • Localul unde un polițist a fost lovit în cap cu cătușe de un minor agresiv Foto Arhiva Adevărul
  • Scandal într-un local din Horezu - Vâlcea Foto Eveniment vâlcean
  • Poliţist lovit cu cătuşele în cap de unul dintre agresorii dintr-un local din Horezu - Vâlcea  - imagine generică Foto Adevărul
Distribuie imaginea

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: