A sărit prin geam ca să scape de urgie. Cum s-a ales un bărbat cu arsuri, politraumatisme şi plagă la picior, după ce a aprins lumina la bucătărie

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un incendiu s-a declanşat luni dimineaţa, 24 iunie, într-un sat din judeţul Vâlcea. De frică să nu păţească ceva, proprietarul a sărit pe geam.

O butelie racordată greşit duminică, 23 iunie, a dus la scăpări de gaze care au provocat un incendiu în această dimineaţă în satul Fişcălia din comuna Ioneşti, judeţul Vâlcea.

Un bărbat de 50 de ani, de spaimă, a sărit prin geam. Nu a mai apucat să-l deschidă, motiv pentru care a suferit o serie de politraumatisme şi o plagă la picior. Din cauza incendiului s-a ales şi cu arsuri de gradul I şi II pe membre. 

Totul s-a întâmplat în momentul în care s-a dus în această dimineaţă la bucătărie să-şi facă micul dejun. Când a aprins lumina, totul a fost cuprins de flăcări. 

Până la stingerea incendiului de către pompierii miliari solicitaţi la faţa locului, au ars mai multe bunuri din bucătărie - în mod special mobilierul, şi s-au degradat şi butelia şi aragazul. 

Un echipaj al Serviciului Judeţean de Ambulanţă a acordat victimei primele îngrijiri, apoi a transportat-o la Spitalul Drăgăşani.

Pompierii au stabilit drept cauză probabilă de producere a incendiului, în urma cercetărilor preliminare, „scăparea de gaze de la instalaţia de alimentare a aragazului”. 

Pentru prevenirea unor situaţii asemănătoare, pompierii susţin că trebuie respectate o serie de reguli. „Dacă în locuinţă se simte miros de gaz, nu folosiţi instalaţia electrică şi nu aprindeţi bricheta, chibritul etc. Deschideţi larg fereastra  pentru a aerisi bine încăperea, şi dacă mirosul persistă, anunţaţi echipele de intervenţie specializate. Nu lăsaţi în funcţiune şi nesupravegheate aparatele de încălzire sau preparare a hranei (sobă, aragaz etc.) care utilizează gaze combustibile! Pe timpul funcţionării aparatelor care utilizează gaze, asiguraţi ventilarea încăperilor în care sunt amplasate. La aragazurile  racordate la instalaţie prin furtun, acesta trebuie să fie tip „gaz”, să aibă lungimea de maxim 1 m şi capetele bine fixate şi asigurate cu coliere; verificaţi cu regularitate starea furtunului de racordare. Pentru verificarea etanşeităţii instalaţiei şi a racordurilor utilizaţi numai soluţie de apă şi săpun şi nu flacără. Din cauza unui curent de aer sau a unui lichid care se poate revărsa dintr-un vas aflat pe foc ori, scăderii presiunii gazului metan pe instalaţie, îndeosebi în zile cu temperaturi coborâte, exista riscul stingerii flăcării, gazele combustibile nearse acumulându-se în încăperi în cantităţi ce pot forma amestecuri explozive, creând riscul producerii unor explozii violente”, vă sfătuiesc pompierii din cadrul ISU Vâlcea. 

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite