A fugit din carantină, ca să fure lemne din pădure cu amicii

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Furt de lemne cu căruţa Foto Adevărul
Furt de lemne cu căruţa Foto Adevărul

Trei căruţe pline cu lemne furate din pădure au fost confiscate de către jandarmii din Vâlcea. Aceştia au descoperit şi că unul dintre căruţaşi ar fi trebuit să fie acasă, în carantină.

Un tânăr de 22 de ani din Făureşti care n-ar fi trebuit să iasă din casă până vineri, 20 noiembrie, a fost descoperit de o patrulă auto de jandarmi din Bălceşti pe un drum din localitate. Tânărul conducea o căruţă plină cu lemne, pentru care nu deţinea nici un act de provenienţă. 

Nu era singur, ci însoţit de alţi amici, fiecare cu o căruţă de lemne sustrase din pădure, după cum avea să se dovedească în urma controlului. 

Acţiunea s-a finalizat cu un dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor, trei căruţe cu 1,4 mc de lemn confiscate şi amenzi în sumă de 3.000 de lei.

„O patrulă auto de jandarmi din Bălceşti, aflată în serviciu pe raza localităţii Făureşti, a observat pe stradă, în jurul orelor 17.00, trei atelaje tractate hipo încărcate cu material lemnos.

Jandarmii au oprit cele trei atelaje şi au procedat la legitimarea bărbaţilor care le conduceau. Întrebaţi daca deţin aviz de însoţire al lemnelor, bărbaţii cu vârste cuprinse între 22 şi 46 ani au declarat că nu pot preciza cu exactitate de unde au tăiat lemnele. Pe parcursul verificării datelor de identificare, jandarmii au mai descoperit că unul dintre ei, un tânăr de 22 ani, figura în baza de date în carantină la domiciliu, până la data de 20.11.2020”, s-a specificat într-un comunicat al jandarmilor.

Lemnele furate din pădure, din speciile anin, plop, salcâm, împreună cu cele trei atelaje confiscate au fost predate în custodie Ocolului Silvic Bălceşti.

În plus, tânărul care fugise din carantină pentru a fura lemne, pe lângă dosarul penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor s-a ales şi cu o amendă de 1.000 de lei. Jandarmii au întocmit documentele pentru tăierea ilegală a materialului lemnos.

De când a început sezonul rece, tăierile ilegale / furtul de lemne reprezintă un obicei des întâlnit în Vâlcea, la fel ca în alte zone ale ţării, precum judeţul vecin, Sibiu. Nu trece o săptămână, fără ca forţele de ordine să confişte lemne sustrase din pădure ori să aplice sancţiuni. Oamenii justifică de fiecare dată că sunt săraci şi nu-şi permit să cumpere lemne pentru foc, în lipsa cărora riscă să îngheţe de frig. 

Vâlcea se află printre judeţele în care incidenţa de infectare cu virusul SARS - CoV-2, în ultimele două săptămâni, a depăşit trei cazuri la mia de locuitori. Localitatea în care a fost depistat tânărul care fugise din carantină, Făureşti, înregistrează o rată sub media pe judeţ, de 2,07 cazuri/1000 locuitori. 

Vă mai recomandăm şi: 

FOTO Poliţiştii din Sibiu au demascat cum se fură lemne cu acte în regulă. Transport multiplu, descoperit pe DN 7 şi DC 73

Peisajul apocaliptic din Munţii Lotrului. Este nevoie de 600.000 de puieţi pentru înlocuirea pădurilor rase FOTO VIDEO  

Râmnicu Vâlcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite