Începe distribuirea cardurilor de sănătate şi în judeţul Vâlcea

Începe distribuirea cardurilor de sănătate şi în judeţul Vâlcea

Peste 234 000 de vâlceni vor primi carduri de sănătate. Foto Adevărul

Cardurile de sănătate pentru asiguraţii vâlceni vor fi ridicate mâine de la Ministerul Sănătăţii. Potrivit conducerii Casei Judeţene de Asigurări de Sănătate (CJAS) Vâlcea, distribuirea lor se va face începând cu data de 10 octombrie 2013. Pe lângă datele de identificare ale asiguratului, cardul va conţine, la cererea pacienţilor, întregul dosar medical.

În total, 234 121 de vâlceni cu vârste peste 18 ani vor primi, prin Poşta Română, cardurile de sănătate şi un cod PIN. Toate cardurile vor fi inscripţionate până la data de 1 ianuarie 2015, de medicii de familie. Astfel, pe card vor apărea date privind grupa sanguină a asiguratului, RH-ul, sau consimţământul pacientului privind donarea de organe. De asemenea, în cazul bolnavilor cronici, pe card pot fi inscripţionate toate diagnosticele specialiştilor. 

„Până la sfârşitul anului atât medicii, cât şi pacienţii au o perioadă de acomodare cu acest sistem. Începând cu 1 ianuarie, Casa de Asigurări va deconta serviciile medicale doar în baza acestor carduri, care pot fi inscripţionate numai de medicii de familie.  Casa va rupe relaţiile contractuale cu medicii care nu-şi achiziţionează cititor de carduri, care refuză inscripţionarea cardurile”, precizează Costică Pleşoianu, director medical al CJAS Vâlcea. 

De anul viitor, niciun vâlcean nu va mai beneficia de servicii medicale dacă nu prezintă cardul de sănătate. Pe lângă datele de identificare ale pacientului, cardul va conţine şi informaţii despre medicul de familie la care este înscris respectivul asigurat. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările