În ciuda ratei de infectare de peste 15 cazuri de COVID la mia de locuitori: „Nu se impune carantinarea”

În ciuda ratei de infectare de peste 15 cazuri de COVID la mia de locuitori: „Nu se impune carantinarea”

ATI COVID19 FOTO Inquam Photos / Octav Ganea

Trei oraşe, două staţiuni şi reşedinţa de judeţ, se numără printre cele nouă localităţi din Vâlcea, în care incidenţa a depăşit marţi, 12 octombrie, de 7,5 cazuri de COVID la mia de locuitori.

Ştiri pe aceeaşi temă

Numărul cazurilor de infectare cu SARS - CoV-2 în Râmnicu Vâlcea se află în creştere alarmantă, atrage atenţia personalul medico-sanitar. Cu toate acestea, autorităţile (cu excepţia unora pe plan local) nu se grăbesc să ia şi alte măsuri de stopare a fenomenului, în afara celor decise deja de Guvern.

În Vâlcea, au trecut peste incidenţa de 6 cazuri de COVID la mia de locuitori 15 localităţi, printre care Râmnicu Vâlcea - cu o rată de 8,51 la mia de locuitori şi peste 1.000 de persoane infectate, şi staţiunile balneare Băile Govora (7,05) şi Călimăneşti (7,54). 
 
Cea mai mare incidenţă se înregistrează de câteva zile în localitatea Măldăreşti - 15,45, oraşul staţiune Horezu - 12,20 şi localitatea Stroeşti - 10,44. 
 
Cel puţin la nivel teoretic, 32 de localităţi (peste o treime) se aflau marţi, 12 octombrie, în scenariul roşu. 
 
Centrul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea a raportat un număr de 28 de focare de SARS - CoV - 2 în cadrul unor agenţi economici, unităţi sanitare, instituţii publice şi centre rezidenţiale.
 
O mare parte dintre secţiile Spitalului Judeţean de Urgenţă din Râmnicu Vâlcea s-au confruntat cu focare de coronavirus: Boli Infecţioase, Chirurgie, Cardiologie, Neurologie, Ortopedie. 
 
De la începutul lunii, peste 2.000 de vâlceni s-au infectat cu SARS - CoV-2. Marţi, 12 octombrie, în spitalele din judeţ erau internate 264 de persoane, 1.065 erau în carantină la domiciliu sau locaţia declarată şi 1.365 în izolare la domiciliu.
 
Cursurile a 228 de clase de la zeci de şcoli şi grădiniţe erau suspendate, activitatea derulându-se în online.
 
Prefectul de Vâlcea, Sebastian Fîrtat susţine însă că restricţiile de noapte ar fi suficiente pentru localităţile în care se înregistrează o incidenţă crescută şi prin urmare: „Nu se impune o carantinare, deocamdată, în localităţile din judeţul Vâlcea.”
 
Pe reţelele de socializare, internauţii atrag atenţia că în timp şcolile se închid una după alta - deşi copiii stau cu mască de protecţie ore în şir -, nunţile continuă, chiar şi cu participanţi nevaccinaţi şi peste programul limită şi bineînţeles fără mască de protecţie, dând exemplu în acest sens municipiul Râmnicu Vâlcea, acuzând în acelaşi timp autorităţile că închid ochii la ilegalităţile care se comit. 
 
Vă mai recomandăm şi:
 
 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările