50 de oameni din Lădeşti au rămas izolaţi

50 de oameni din Lădeşti au rămas izolaţi

26 de gospodării inundate în ultimele ore. Foto arhivă Adevărul

Zeci de oameni din localitatea Lădeşti au rămas izolaţi miercuri seara după ce drumul de acces spre locuinţele lor a fost acoperit de ape. Printre persoanele care au rămas izolate s-a numărat şi un bărbat dependent de dializă.

Ştiri pe aceeaşi temă

Potrivit primarului Ion Lixandru, cele 50 de persoane nu mai au pe unde trece întrucât podeţul din zonă s-a rupt, iar drumul prin albia pârârului Burlui a fost inundat.  Autorităţile au reuşit aseară să ajungă la bărbatul dependent de dializă şi să-l transporte până la spitalul din localitate. Familiile care sunt încă izolate vor primi alimente şi medicamente de la autorităţi.

În urma precipitaţiilor abundente din ultimele 24 de ore, un număr de 26 de gospodării din Drăgăşani, Băbeni, Orleşti, Şuşani, Mitrofani, Ioneşti, Olanu, Lungeşti, Şirineasa, Ştefăneşti, Stroieşti, Păuşeşti Măglaşi, Drăgoeşti şi Râmnicu Vâlcea au fost inundate, oamenii cerând sprijinul pompierilor. 
 
În localitatea Stroeşti, în satul Dianu, un drumul comunal s-a surpat pe o lungime de 15 metri. Probleme au fost şi pe DN 67, la intrarea în Râmnicu Vâlcea, apele de pe versanţi inundând şoseaua.  

Reprezentanţii Regiei Judeţene de Drumuri şi Poduri Vâlcea monitorizează şi drumul care face legătura între Băbeni şi Frânceşti întrucât există riscul producerii unor noi alunecări de teren. De asemenea, autorităţile se aşteaptă ca pe DN 7, pe Valea Oltului să se înregistreze în următoarele ore căderi de pietre de pe versanţi. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: