VIDEO Aglomeraţie la DNA Ploieşti. Vlad Cosma, Răzvan Alexe şi consilierii municipali, chemaţi la audieri

VIDEO Aglomeraţie la DNA Ploieşti. Vlad Cosma, Răzvan Alexe şi consilierii municipali, chemaţi la audieri

Vlad Cosma a venit la DNA Ploieşti însoţit de avocaţi. FOTO Dana Mihai

Procurorii DNA Ploieşti i-au chemat miercuri la audieri atât pe deputatul Vlad Cosma şi afaceristul Răzvan Alexe cât şi pe consilierii municipali, în două dosare separate

Ştiri pe aceeaşi temă

Primii care şi-au făcut miercuri apariţia la sediul Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Serviciul Teritorial Ploieşti, au fost consilierii locali. Aceştia au fost invitaţi la audieri de procurori pentru a doua oară în ultimele trei săptămâni în dosarul deschis pe tema premierii echipei Petrolul din bugetul oraşului.

Cinci dintre ei au fost audiaţi marţi, iar miercuri restul de 21. Doar 26 dintre cei 27 de aleşi locali au fost convocaţi la audieri la DNA, fiind vorba despre acesi consilieri care au participat la votul a două hotărâri prin care s-a decis modul în care se va face premierea echipei de fotbal Petrolul, cu 3 milioane de euro.

Miercuri, convocările au fost pentru câte doi consilieri, din jumătate în jumătate de oră. Aleşii locali au fost zgârciţi miercuri în declaraţii, la ieşirea din sediul DNA. Doar fostul viceprimar al Ploieştiului, Cristian Dumitru, a spus că i s-a comunicat că are calitate de martor în dosar şi a fost întrebat dacă îşi menţine declaraţiile anterioare.

Audierile vor continua până spre sfârşitul zilei de miercuri.

Vlad Cosma şi Răzvan Alexe, şi ei la DNA

Într-un dosar separat, de trafic de influenţă, au fost miercuri la DNA Ploieşti şi deputatul de Prahova Vlad Cosma şi afaceristul Răzvan Alexe, aflat în arest preventiv din noiembrie 2013.

Nici unul dintre ei nu a vrut să facă declaraţii, ba chiar Vlad Cosma a subliniat că nu va mai comenta pe marginea dosarului, chiar dacă cercetarea va dura un an, doi sau cinci. Deputatul a venit la DNA însoţit de avocaţi, cercetarea acestuia fiind efectuată în stare de libertate după ce colegii din Camera Deputaţilor au votat împotriva ridicării imunităţii.

La finalul vizitei la DNA Ploieşti, procurorii au anunţat că Vlad Cosma va fi cercetat sub control judiciar pe tot parcursul anhetei.

Fiul preşedintelui Consiliului Judeţean, Vlad Cosma, este cercetat pentru trafic de influenţă pentru că, potrivit procurorilor, împreună cu afaceristul ploieştean Răzvan Alexe, “prin acte materiale repetate, a pretins şi a primit în perioada 2012 – 2013 de la mai mulţi reprezentanţi ai unor societăţi comerciale – denunţători în cauză - importante sume de bani (peste 4,4 milioane de lei) disimulate în contravaloarea unor lucrări subcontractate fictiv către două societăţi comerciale, pe care, în fapt, aceştia le controlau.

Sumele de bani au fost pretinse în schimbul intervenţiei la factorii de decizie din cadrul Consiliului Judeţean Prahova, pe lângă care cei doi aveau influenţă, respectiv preşedintele C. J. Prahova, Cosma Mircea (tatăl inculpatului Cosma Vlad Alexandru) “astfel încât societăţile respective să obţină, de la instituţia publică, lucrări şi servicii curente de întreţinere a drumurilor publice sau a drumurilor judeţene pe timp de iarnă supraevaluate, dar şi decontarea, cu prioritate, a unor lucrări deja efectuate în temeiul unor contracte anterioare”.

Şi preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, este cercetat în stare de libertate, sub control judiciar.

Pe aceeaşi temă

Preşedintele CJ Prahova, reţinut pentru trafic de influenţă. Procurorii au cerut şi arestarea preventivă a fiului său, deputatul Vlad Cosma

Preşedintele CJ Prahova, Mircea Cosma, rămâne în libertate, sub control judiciar

UPDATE Consilierii locali din Ploieşti, chemaţi din nou la DNA pentru audieri în cazul premierii echipei Petrolul

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările