VIDEO Unul dintre cele mai „umblate” trasee montane din Bucegi, închis din cauza copacilor doborâţi de vânt

VIDEO Unul
dintre cele mai „umblate” trasee montane din Bucegi, închis din cauza copacilor
doborâţi de vânt

Salvamontişti din Buşteni în misiune FOTO Facebook/Kalutzu Andrei

Salvamont Prahova atrage atenţia că traseul turistic spre Jepii Mari a devenit impracticabil din cauza copacilor doborâţi de vânt, motiv pentru care acesta va fi închis temporar. Traseul închis este marcat cu triunghi albastru.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salvamontiştii au intervenit marţi pentru a recupera un grup de turişti care au rătăcit poteca marcată tocmai din cauza trunchiurilor de copaci doborâţi de vânt. Pentru a se eveita astfel de situaţii, salvatorii montani au preferat să declare nesigur traseul şi să-l închidă.

”În aceasta seară doi turişti care coborau pe acest traseu s-au rătăcit când mai aveau doar câteva sute de metri până în Buşteni, pentru că poteca turistică este distrusă de arborii doborâţi de vânt.

În urmă cu doua săptămâni, ca sa nu închidem acest traseu, am deviat marcajul spre Cascada Urlătoare, dar în curând nici această variantă nu va mai fi practicabilă, pentru ca Hidro Jepi S.A. (firma care gestionează captările de apă) nu va mai permite ca poteca să treacă pe terenul lor. Este adevărat că există şi o lege în acest sens.... dar ca măsură de prevenire a accidentelor montane, noi vom fi obligaţi să declarăm închis acest traseu (marcat cu triunghi albastru) pentru că în prezent este foarte periculos chiar şi ziua, până când personalul specializat în exploatări forestiere, va extrage masa lemnoasă din potecă.

Aşadar, încercaţi să evitaţi pe cât posibil acest traseu!”, este mesajul salvamontiştilor din Prahova.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările