VIDEO Cum să-ţi dai ultima suflare în miros de grătare şi cu lăutarii la cap. Bâlciul de la Câmpina, organizat sub geamurile secţiei de Terapie Intensivă

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria din Câmpina a organizat festivalul „Serbările Toamnei“ din acest an chiar în faţa Spitalului Muncipal din oraş. Tarabele unde se frigrau mici, cârnaţi, peşte şi pastramă au fost amplasate chiar sub geamurile secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă.

O parte dintre mesele comercianţilor stradali au blocat timp de două zile una dintre intrările în spital, iar maşinile Serviciului de Ambulanţă au fost notificate să-şi modifice traseul pe străzi adiacente pentru a ajunge cu bolnavii la Camera de Primiri Urgenţe.

Reprezentanţii administraţiei publice spun că au fost forţaţi de o decizie a Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă să schimbe amplasamentul unde se organiza până acum doi ani acest festival, pentru că din centrul oraşului nu se puteau lansa artificii.

Festivalul ”Serbările Toamnei” este un eveniment cu tradiţie la Câmpina, dar până în 2017 se organiza în centrul municipiului, pe bulevardul principal. Începând cu anul trecut, Primăria a decis să mute tot bâlciul, inclusiv scena unde se susţin concerte, pe acelaşi bulevard, doar că mai sus cu câteva sute de metri.

Adrian Piţigoi, viceprimarul oraşului, spune că decizia a avut la bază două considerente: disconfortul creat câmpinenilor care locuiesc în blocurile din zona centrală şi care au reclamat de-a lungul anilor gălăgia şi fumul de la grătare şi interdicţia primită de la ISU de a mai lansa artificii din imediata apropiere a clădirilor de locuit.

balci la spital foto diana frîncu

”Domnul primar a considerat că în centru sunt foarte multe blocuri şi deranja mult mai mulţi cetăţeni. În zona unde are loc acum festivalul sunt mai puţine blocuri, doar în spatele scenei. Da, este spitalul acolo, dar bolnavii, ştiţi cum e, azi e unul, mâine e altul, nu e acelaşi...”, a declarat Adrian Piţigoi, viceprimarul municipiului Câmpina.

Vin vrac, pe scările spitalului

Pentru organizarea festivalului de toamnă, adminstraţia locală a permis comercianţilor stradali să amplaseze tarabele chiar pe trotuarul din faţa spitalului. O parte dintre acestea, blocau două dintre intrările în Ambulatoriul singurei unităţi medicale din oraş. Astfel, de sâmbătă 21 septembrie până a doua zi seara, de pe scrăile spitalului se puteau cumpăra vin vrac din zona Pietroasele, brânză de burduf şi telemea de Bistriţa, ceva mai încolo. Chiar sub nasul bolnavilor în stare critică, internaţi la Anestezie Terapie Intensivă, secţie aflată la primul etaj al spitalului, se frigeau mici, cârnaţi, peşte şi pastramă, iar tot fumul ajungea până în dreptul geamurilor.

Pentru că festivalul s-a organizat pe principalul bulevard al oraşului, circulaţia maşinilor a fost blocată complet pe un tronson de câteva sute de metri, inclusiv în dreptul spitalului. Maşinile Serviciului de Ambulanţă au fost notificate că pe perioada bâlciului trebuie să modifice traseul dinspre intrarea din partea de Nord a oraşului pentru a aduce bolnavii la Camera de Primiri Urgenţe. Astfel, Ambulanţele au fost redirecţionate pe o stradă adiacentă, îngustă, cu doar două benzi pe sens, unde circulaţia este îngreunată la final de săptămână din cauza maşinilor parcate în dreptul celor două biserici care se află aici.

balci la spital foto diana frincu

Ce spune primarul

Medicul Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina, a precizat că spaţiul unde funcţionează spitalul aparţine Primăriei şi Consililului Local, drept urmare conducerea unităţii medicale nu este îndreptăţită să ia decizii cu privire la organizărea unui astfel de eveniment  în faţa policlinicii.

Pe de altă parte, Horia Tiseanu, primarul din Câmpina, a recunoscut că decizia privind zona unde este organizat festivalul de toamnă aparţine Executivulu Primăriei.

”În Executiv am luat hotărârea de a muta scena la notariate pentru ca spectatorii să poata vedea focul de artificii lansat din parcarea Fibec. Este singurul amplasament de unde se pot lansa artificii din centrul municipiului, conform normelor ISU. Nu a fost nevoie sa consultăm conducerea Spitalului, deoarece Ambulatoriul nu are program sâmbăta şi duminica”, e explicat edilul.

Decizia primarului a fost intens discutată în şedinţa de Consiliu Local, o parte dintre consilieri, membri ai comisiei de cultură, s-au opus organizării evenimentului în dreptul spitalului, dar fără rezultat.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite