VIDEO Ploieştenii au chemat jandarmii să-i scape de un roi de albine agresive

VIDEO Ploieştenii au chemat jandarmii să-i scape de un roi de albine agresive

Roi de albine FOTO IJJ Ph

Jandarmii din Ploieşti au fost chemaţi de urgenţă să intervină pentru a muta un roi de albine care îşi făcuse cuib în scorbura unui copac de pe marginea unui trotuar extreme de circulat.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Unul dintre jandarmi, care avea experienţă în albinărit, a reuşit cu un simplu sac din cârpă să mute albinele într-un timp record. Uimiţi de curajul colegului lor, ceilalţi jandarmi au filmat isprava.

Potrivit unui comunicat de presă al Inspectoratului Judeţean de jandarmi, ”în ziua de 19.05.2020, un apel 112 din partea d-nei B.A. din Ploieşti strada Mircea cel Bătrân, anunţa pericolul pentru trecătorii şi riveranii de lângă imobilul nr.1, datorat prezenţei unui roi de albine care se manifesta agresiv în roire, fapt ce a condus în deplasarea urgentă a echipajului de  jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova în zona indicată de apelantă, unde cu profesionalism  au izolat zona adiacentă imobilului şi au îndrumat trecătorii să se deplaseze pe strada alăturată. Un membru al echipajului care are cunoştinţe in domeniul  Apicol a reuşit să  localizeze  roiul de albine, putând fii îndepărtat”, se arată în comunicat.

Jandarmeria le transmite cetăţenilor o serie de recomandări folositoare pentru a prevenii incidente nedorite şi pentru a evita producerea unor situaţii periculoase.

   În situaţia în care semnalati prezenţa  de animale sălbatice sau insecte periculoase, vă recomandăm:

- Să vă adăpostiţi în locuinţe sau alte spaţii care vă asigură protecţia;

- Să nu vă apropiaţi  pentru a face fotografii;

- Să nu îi hrăniţi;

- Să nu aruncaţi cu pietre sau alte obiecte;

- Să vă păstraţi calmul şi să nu fugiţi.

Important: Solicitaţi sprijinul jandarmilor apelând numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112!

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: