VIDEO Ce măsuri de protecţie a luat conducerea liceului din Ploieşti, unde o profesoară a fost înjunghiată: „N-aveţi voie să filmaţi“

VIDEO Ce măsuri de
protecţie a luat conducerea liceului din Ploieşti, unde o profesoară a fost
înjunghiată: „N-aveţi voie să filmaţi“

Elevii care au vrut să intre la ore, ţinuţi la poarta liceului în mod inexplicabil

Profesori şi elevi din cadrul Liceului Spiru Haret din Ploieşti, unde în urmă cu două săptămâni o profesoară a fost înjunghiată, au protestat luni în curtea şcolii. Evenimentul a fost organizat cu un dublu scop, ca semn de solidaritatea cu profesoara atacată, dar şi ca un semnal de alarmă adresat autorităţilor.

Jurnaliştilor care au fost prezenţi la protest li s-a interzis accesul în curtea şcolii, astfel că mesajul protestatarilor, profesori şi elevi deopotrivă, nu a fost auzit.

Profesori şi elevi din Liceul Spiru Haret s-au întâlnit în curtea şcolii şi au vrut cumva să atragă atenţia autorităţilor locale, dar şi celor de la Bucureşti că o tragedie de genul celei care s-a întâmplat acum două săptămâni când o profesoară a fost înjunghiată de un fost elev, se poate repeta oricând.

Profesorii din Spiru Heret au protestat din spatele gardului metalic, fără ca jurnaliştii să poată ajunge la protestatari pentru a-i întreba care sunt supărările lor şi doleanţele lor.

Conducerea liceului, prin vocea portarului, a interzis însă ca orice persoană străină de şcoală, inclusiv ziarişti, să poată intra în curte cât timp se desfăşura protestul.

În tot acest timp, nimeni nu a intrat, nimeni nu a ieşit, nici măcar elevii care nu au dorit să participe la protest şi care au dorit să plece acasă la finalul programului.

În schimb, în urmă cu două săptămâni, un străin a reuşit să intre în curtea liceului, strecurându-se chiar prin faţa portarului şi a reuşit astfel să ajungă nestingherit până în faţa cancelariei, unde şi-a atacat fosta profesoară de matematică.

Directorul liceului nu a putut fi contactat pentru un punct de vedere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: