VIDEO Cât de inventivi sunt oamenii în faţa luptei cu coronavirusul. Masca din chiloţii soţului, deliciul internetului

VIDEO Cât de inventivi sunt oamenii în faţa luptei cu coronavirusul. Masca din chiloţii soţului, deliciul internetului

BOxeri bărbăteşi transformaţi în mască de protecţie

Criza acută de echipamente de protecţie împotriva virusului ucigaş scoate din oameni tot ceea ce au mai creativ. Atâta vreme cât masca chirurgicală pare să fie una dintre puţinele bariere împotriva coronavirusului, oamenii au găsit soluţii.

Ştiri pe aceeaşi temă

Am râs cu toţii la început de an atunci când pe reţelele de socializare s-a viralizat un video în care era suprins un biciclist care purta în loc de mască un bidon din plastic transparent. 

Atunci ne feream doar de ”banala” gripă autohtonă, nu de un virus fără leac deocamdată iar panica  era departe. Acum această soluţie de protecţie parcă  nu ni se mai pare atât de hilară, iar de la bidonul înfipt în cap am ajus să inventăm, care cum se pricepe mai bine, un filtru suficient de bun pentru a ţine boala la distanţă. Nu e de mirare că boxerii bărbăteşti sau sutienul cu cupă din burete au inspirat mulţi europeni dispreaţi în faţa pandemiei.

Chiloţii ar putea fi o soluţie de urgenţă

Dacă nu ai un  bidon disponibil, poţi apela la sutienul soţiei. În cazul în care cupele au şi dublură din burete este cu atât mai bine. Dintr-un singur obiect de lenjerie intimă, poţi fabrica pe loc două măşti de protecţie. Le prinzi peste cap cu bretelele elastice. Totul este să ai ceva simţ al umorului sau să fii suficient de disperat încât să ieşi pe stradă astfel echipat.

FOTO 2tout2rien.fr  Cupa de la sutien a fost folosită încă din anul 1986, imediat după dezastrul de la Cernobâl

Similar cu o cupă de sutien şi mult mai puţin ridicol pare a fi filtrul de cafea. Folosiţi două astfel de cupe din hârtie pe care le introduceţi una într-alta, iar la capete ataşaţi două inele elastice pe care le treceţi peste urechi. O astfel de mască improvizată are marele dezavantaj că se umezeşte foarte repede.

Şi dacă oamenii au apelat la sutienul soţiei pentru a se proteja de periculosul virus, de ce n-ar fi apelat şi soţia la lenjeria bărbătească. Chilotul de tip boxer pare a fi o variantă de echipament de protecţie care nu protejează doar figura ci poate acoperi şi părul.

 Totuşi, medicii recomandă ca, în cazul în care nu găsiţi în farmacii măşti chirurgicale, cel mai bine ar fi să folosiţi metoda veche pe care cadrele medicale o foloseau până nu demult. Tifonul din bumbac este soliţia salvatoare. Împăturit de patru, cinci ori, în funcţie de densitatea materialului, apoi ataşaţi găici elastice. Masca astfel obţinută se fierbe pentru a fi sterilizată şi poate fi folosită mai multe zile, cu condiţia să fie resterilizată. Tifonul din bumbac este rezistent la fierbere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: