VIDEO Imagini spectaculoase ale dezastrului de la Azuga. Nimeni nu ştie ce a produs alunecarea de teren care a distrus zeci de locuinţe

VIDEO Imagini spectaculoase ale dezastrului de la Azuga. Nimeni nu
ştie ce a produs alunecarea de teren care a distrus zeci de locuinţe

Un versant s-a prăbuşit peste locuinţe, la Azuga FOTO ISU Prahova

130 de persoane au fost evacuate de urgenţă vineri seară din cauza unei alunecări de teren produse pe un versant din zona Umborasa din Azuga.

Ştiri pe aceeaşi temă

 Pământul, bolvanii şi trunchiurile brazilor care au  căzut de pe munte au colmatat albia pârâului şi a format un baraj. 30 de gospodării au fost inundate, iar oamenii au fost nevoiţi să plece din casele lor.

Sâmbătă dimineaţa, echipaje mixte formate din pompieri, lucrători de la SGA Prahova, Direcţia Silvică, Agenţia de Protecţie a Mediului acţionează pentru degajarea albiei râului şi eliberarea cursului apei.

Cele 130 de persoane au fost cazate la o pensiune, la sala de sport din localitate şi la rude.

40 de femei şi copii sunt la o pensiune, iar 90 de bărbaţi au fost cazaţi provizoriu la o sala de sport. Strada Umbroasa este inundata împreuna cu cele 30 de gospodarii.

   

Deocamdată nu este cunoscută cauza alunecării de teren. Se presupune doar că tăierile de brazi ilegale, dar şi viscolul din februarie care a culcat la pământ o bună parte din pădure ar putea fi cauzele acestui dezastru. Totuşi, în zonă se formează un cot al pârâului care se pare că a săpat la baza versantului.

FOTO / VIDEO ISU Prahova

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările