VIDEO Fiul unui pacient, bătut de paznic pentru că a vrut să-şi viziteze tatăl în afara orelor de program. Manager: „Paznicul i-a salvat viaţa bolnavului“

VIDEO Fiul unui pacient, bătut de paznic pentru că a vrut să-şi viziteze tatăl în
afara orelor de program. Manager: „Paznicul i-a salvat viaţa bolnavului“

paznicul este cercetat penal pentru purtare abuzivă

Un paznic de spital, filmat în timp ce agresa un vizitator care venise să-şi vadă tatăl internat, s-a ales cu dosar penal pentru purtare abuzivă. În filmare se vede cum paznicul loveşte cu piciorul, înjură şi-l ameninţă cu bastonul pe tânărul care încerca să ajungă în interiorul unităţii medicale.

Scenele incredibile au avut loc pe holul Spitalului Municipal din Câmpina. Tânărul venise să-i aducă o pizza tatălui său care se afla internat de câteva zile la secţia de chirurgie. Greşeala acestuia a fost că a insistat să urce la etaj în afara programului de vizită.

Paznicul a refuzat accesul, însă la insistenţele aparţinătorului a devenit nervos şi agresiv verbal şi vizic. Tânărul a fost lovit cu piciorul în spate, împins, înjurat şi ameninţat cu bastonul.

Pentru că cearta dintre cei doi a degenerat, în spital a fost chemată Poliţia care a reuşit într-un final să calmeze situaţia.

În cauză a fost deschis dosar penal pentru purtare abuzivă.

Contactat telefonic, dr. Călin Tiu, managerul Spitalului Municipal Câmpina a declarat că ”Paznicul i-a salvat viaţa pacientului. Bolnavul tocmai ce fusese operat, iar fiul său venise să-i aducă de mâncare o pizza, ceea ce ar fi putut produce complicaţii postoperatorii. Din punct de vedere al spitalului, paznicul şi-a făcut treaba corect. A interzis unui aparţinător să intre în spital în afara orelor de program, în condiţiile în care accesul vizitatorilor este restricţionat în această perioadă din cauza gripei. Dacă paznicul şi-a depăsit atribuţiile de serviciu şi a avut un comportament agresiv, asta nu mai ţine de noi, este treaba organelor de control”, a declarat dr. Călin Tiu.

   Un vizitator bătut în holul spitalului din Câmpina de către paznic

Întrebat fiind de ce în spital, la ora la care tânărul agresat a vrut să ajungă la tatăl lui în salon, mai erau şi alţi aparţinători, managerul Spitalului Câmpina a precizat: ”Spitalul nu este arest preventiv. Există posibilitatea ca anumiţi aparţinători să ajungă la pacienţi în anumite condiţii, cu permisiunea medicului. Sunt şi excepţii. În cazul în care un pacient are anumite deficienţe. Nu contest că sunt şi persoane care reuşesc să scape de vigilenţa paznicilor. Şi acest tânăr a reuşit să treaca de paznicul de la poartă. Exisăt un afiş atât la poartă cât şi la intrarea din spital în care scrie clar care este programul de vizită. Sunt nişte restriciţii, iar oamenii trebuie să le înţeleagă”,a mai spus Tiu.

Acesta a adăugat că nu spitalul poate să decidă o sancţiune pe linie administrativă în cazul paznicului, atâta vreme cât acesta este angajat al unei firme de pază.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: