VIDEO Cum explică Primăria Câmpina costul uriaş care va fi plătit pentru mutarea unei statui: „A fost un sondaj de opinie“

VIDEO Cum explică Primăria Câmpina costul uriaş care va fi plătit pentru mutarea unei statui: „A fost un sondaj de opinie“

Horia Tiseanu, primarul din Câmpina (centru)

Horia Tiseanu, primarul din Câmpina, care a propus un proiect prin care administraţia publică va plăti aproape 200.000 de lei pentru a muta o statuie dintr-un parc într-altul, susţine că nu a făcut altceva decât să ţină cont de rezultatele unui sondaj de opinie.

Ştiri pe aceeaşi temă

La acest sondaj au participat câteva zeci de câmpinieni, iar 20 dintre ei, potrivit edilului, au solicitat mutarea statuii.

La o săptămână de la izbuncirea scandalului legat de costul foarte mare necesar pentru a muta o statuie, monument dedicat eroilor din Primul Războiu Mondial, reprezentanţii Primăriei Câmpina au organizat o conferinţă de presă pentru a lămuri cum de s-a ajuns la suma de 184.794 de lei.

Horia Tiseanu a declarat că nu a făcut altceva decât să ţină cont de părerea câmpinenilor care au participat la un sondaj de opinie organizat de administraţia locală. Rezultatul sondajului, a precizat edilul, a stat la baza deciziei de mutare a monumentului cu pricina.

Întrebat câţi dintre câmpineni au participat la acest sondaj şi dacă aceştia au ştiut ce costuri implică proiectul, Tiseanu a replicat: ”Nu ştiu cum aţi putut să puneţi această întrebare, mă scuzaţi. Nici n-ar trebui să vă răspund. E evident că nu putea nimeni să ştie cât va costa, dacă nimeni nu a făcut o estimare. Dumneavoastră ştiţi cât vă va costa casa pe care vreţi să v-o construiţi fără să vă facă un architect un proiect, un deviz?  (…) Dacă 20 de inşi participă la acel sondaj de opinie şi marea lor majoritate consideră că nu mai trebuie să fie soldatul acolo, ci trebuie să-l mutăm. Noi executivul am decis să mutăm soldatul în urma acestui sondaj de opinie”, a explicat edilul.

Edilul a confirmat că la acest sondaj de opinie au votat pentru mutarea soldatului 20 de persoane, motiv pentru care administraia locală a decis să respecte părerea câmpinenilor.

Deşi în şedinţa de Consiliul Local care a avut loc în luna ianurarie, Horia Tiseanu a replicat în faţa consilierilor locali că ”a semnat ca priamrul”, în conferinţa de presă organizată luni la sediu Primăriei, edilul a explicat că a fost doar o autoironie, " care este apanajul unei anumite categorii de oameni, vă las pe dumneavoastră să căutaţi, pe internet probabil, despre ce categorie este vorba".

Monumentul dedicat eroilor din Primul Război Mondial care se află de mai bine de 20 e ani în parcul din centrul oraşului va fi mutat 200 de metri mai sus, într-un alt parc, în prezent neamenajat, lângă un sit arheologic abandonat şi acoperit cu un acoperiş improvizat din carton bituminous.

Costurile proiectului sunt atât de mari întrucât implică  demolarea actualului soclu, reamplasarea statuii, realizarea unui soclu nou din beton şi din tablă de oţel, restaurarea statuii înainte de amplasarea pe noul soclu şi ”o anvelopare artistică” din tablă de 8 mm realizată de un artist plastic ce va solicita şi drepturi de autor.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: