VIDEO Doctor filmat în timp ce refuză cu obstinaţie internarea unui pacient şi rupe acte medicale: „Nu-mi merge pixul!“

VIDEO Doctor filmat în timp ce refuză cu obstinaţie internarea unui pacient şi rupe acte medicale: „Nu-mi merge pixul!“

Doctorul de la Spitalul Orăşenesc Băicoi FOTO Captură Youtube

O înregistrare video apărută în mediul virtual surprinde un dialog absurd purtat de o femeie cu medicul de gardă al Spitalului Orăşenesc din Băicoi, Prahova.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conversaţia a avut loc în cursul zilei de 6 ianuarie, între o femeie şi medicul Marta Coman. Potrivit înregistrării video, femeia s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe a spitalului din Băicoi şi i-a cerut medicului să înregistreze internarea unui aparţinător, conform unei trimiteri de la Spitalul Judeţean Prahova, în care medicii din Ploieşti ar fi scris "retur internare Băicoi".

Femeia care a filmat discuţia cu o cameră ascunsă îi cere medicului să-i explice de ce refuză internarea şi, în plus, să-şi asume în scris că refuză internarea.

 
Medicul refuză să-i dea orice fel de explicaţii civilizate şi răspunde prin formulări de tipul "Pentru că nu vreau eu!" sau "Nu-mi merge pixul!". În plus, deranjată de insistenţele femeii, doctoriţa rupe în bucăţele, într-un acces de nervozitate, hârtiile cu care aceasta s-a prezentat la spital.

Ce spun autorităţile din Băicoi

“Noi avem această filmare încă de aseară. Merg acum la spital să văd despre ce este vorba, să văd de ce s-a ajuns la acest comportament de neînţeles al medicului. Noi încercăm să facem la Băicoi un spital modern, iar unii medici strică totul printr-o astfel de atitudine. Nu cred că există o justificare pentru felul în care s-a comportat acel medic. Pot înţelege că era obosit, că era după nopţi nedormite, dar parcă e prea mult. Doamna doctor nu este angajatul spitalului nostru, dumneaei vine de la spitalul din Drajna. Cu noi are doar o colaborare pentru gărzi. Este medic generalist. Primăria poate sugera spitalului să întrerupă colaborarea cu medicul respectiv şi cred că acest lucru se va şi întâmpla. Soluţia aceasta este, să oprim colaborarea”, a declarat Marius Constantin, primarul oraşului Băicoi. 

Ce spune managerul spitalului

Oana Irimescu, managerul Spitalului Orăşenesc din Băicoi, susţine că în prezent se fac verificări cu privire comportamentul medicului de gardă, iar în cursul zilei de luni, 8 ianuarie, urmează să se întrunească reprezentanţii Comisiei de disciplină şi ai Consiliului de etică pentru a lua o decizie în acest caz.

“Doamna doctor a avut o reacţie pe care eu nu pot să o comentez. De acest lucru se va ocupa Comisia de disciplină şi Consiliul de etică. Ce pot să vă spun este că am început să facem verificări din punct de vedere medical să vedem ce s-a întâmplat la Camera de gardă. În primul rând verificăm de ce această pacientă a fost retur la noi de la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Ploieşti. Pacienta este în vârstă de 87 de ani. S-a prezentat la noi ieri în cursul dimineţii, în jurul orelor 7-8. Medicul care a văzut-o a decis să o trimită la Spitalul Judeţean, având probleme de sănătate care pe noi ne depăşesc ca şi competenţă. Este cardiacă, iar la Spitalul Orăşenesc din Băicoi nu avem secţie de cardiologie. Am cerut fişa de la UPU de la Spitalul Judeţean să vedem exact despre ce este vorba. Aştept informaţiile de la Ploieşti,” a declarat Oana Irimescu, managerul Spitalului Orăşenesc din Băicoi.  

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările