VIDEO Deversări suspecte în Teleajen, la o săptămână de la vizita ministrului Mediului. Primar: „Ce tot răscoliţi?“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ministrul Mediului, Costel Alexe, în timpul controlului la rampa ecologică de la Boldeşti-Scăieni FOTO Facebook/ Costel Alexe
Ministrul Mediului, Costel Alexe, în timpul controlului la rampa ecologică de la Boldeşti-Scăieni FOTO Facebook/ Costel Alexe

Controalele ministrului Mediului, Costel Alexe, la rampa ecologică din Boldeşti-Scăieni, judeţul Prahova, nu au rezolvat problema poluării oraşului. Localnicii reclamă că, la o săptămână de la vizita ministrului, în râul Teleajen au fost observate deversări de lichide cu aspect şi miros suspect care par să provină de la depozitul de deşeuri.

Primarul oraşului este acuzat că refuză să se implice pe motiv că ar avea interese personale să închidă ochii în faţa poluării evidente. Edilul neagă acuzaţiile, ba mai mult susţine că ceea ce a constatat ministrul Mediului nu se confirmă.

O parte dintre consilierii locali din oraşul Boldeşti Scăieni susţin că vizitele ministrului Mediului nu au rezolvat nici pe departe problema poluării produsă cel mai probabil de depozitul de deşeuri. Oamenii i-au solicitat în scris primarului localităţii să ia măsuri şi să sesizeze organele de control cu privire la deversările aparent toxice în râul Teleajen şi care par să provină de la rampa de gunoi.

”Acolo s-a creat un şant pe unde se scurge mizeria către râul Teleajen. Noi am făcut o sesizare către autoritatea locală, după vizita ministrului, dar domnul primar a spus că nu prea îl interesează. Am cerut să sesizăm şi instituţia Prefectului, dar nu a dat curs invitaţiei noaste”, a declarat Florin Dincă, unul dintre consilierii locali ai oraşului.

În răspunsul primit de la Primărie, semnat atât de Constantin Bucuroiu, primarul oraşului Boldeşti Scăieni, dar şi de viceprimarul Gheorghe Preda, edilii localităţii susţin că autoritatea locală nu are nicio competenţă pentru a controla depozitul de deşeuri incriminat, atâta vreme cât există o anchetă în curs dispusă de Ministerul Mediului. Mai mult, consilierii locali sunt apostrofaţi de către cei doi primari că ”nu cunosc cum funcţionează instituţiile statului în general şi administraţia locală în special”.

rampa ecologica prahova foto ministrul mediului costel alexe

Rampa ecologică de la Boldeşti Scăieni, judeţul Prahova FOTO facebook/Costel Alexe

”Când au mai fost sesizări cu privire la probleme de poluare produse de alte societăţi din oraş, primarul a fost de acord să-i cheme la raport în Cosniliul Local, dar pe cei de aici (rampa ecolocgică n.r.) nu vor să-i cheme pentru că au nişte interese. Au închiriate nişte utilaje acolo la rampă, domnii de la primărie”, susţine consilierul local Florin Dincă.

Contactat telefonic, edilul Constantin Bucuroriu neagă orice acuzaţie. Primarul susţine că a fost personal să verifice posibilele deversări toxice în râul Teleajen, dar nu a constatat vreo poluare.

”E de la ape pluviale, s-a strâns o baltă. Am fost personal acolo, nu e nicio scurgere de deşeuri. N-au ce face ăştia de la PNL. Deci nu e nicio problemă acolo. Groapa nu este a oraşului Boldeşti - Scăieni. Groapa asta este făcută de Consiliul Judeţean. Toate deşeurile care se duc acolo se duc cu aprobarea Consiliului Judeţean. Ce să sesisez? Că nu e nicio problemă!”, a precizat primarul Bucuroiu.

Sursa Video: observatorulph.ro

Edilul din Boldeşti afirmă că nici măcar acuzaţiile ministrului Mediului, cu privire la neregulile constatate la rampa ecologică din localitate nu sunt adevărate. În data de 16 ianuarie, ministrul Costel Alexe a oprit două camioane pline cu deşeuri suspecte care ar fi trebuit depozitate la rampa ecologică de la Boldeşti. Cele două transporturi plecau de la incineratorul de deşeuri periculoase Eco Burn din Brazi şi au fost oprite pe marginea drumului înainte să ajungă la destinaţie. Potrivit oficialului, încărcătura nu corespundea documentelor de însoţire, iar operatorul incineratorului de la Brazi a fost amendat contravenţional.

”N-a fost nimic acolo, maşinile alea nici nu au plecat de la Brazi. Ce tot răscoliţi? Că nu este niciun adevăr. Maşinile alea nici nu au ajuns în rampă. Le-au oprit la Brazi de unde trebuia să plece”, a mai spus Bucuroiu.

Acesta a negat şi faptul că ar avea vreun utilaj închiriat la rampa ecologică din oraş motiv pentru care refuză să se implice într-un control. ”N-am nici măcar o biciletă acolo”, a concluzionat primarul.

Consilierii locali au depus în cursul zilei de marţi, 28 ianuarie, o plângere la Prefectura Prahova în care cer autorităţilor judeţene să intervină în problema posibilei poliări provocată de depozitul de deşeuri.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite