VIDEO Copil de doi ani bătut crunt de mamă. Tatăl a montat camere video în casă pentru a dovedi chinul prin care trece băiatul său

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Arhiva
FOTO Arhiva

Direcţia pentru Protecţia Copilului şi Poliţia Prahova fac cercetări într-un caz în care o mamă este acuzată de rele tratamente aplicate minorului. Bătăile crunte primite de copil au fost surprinse de camerele de luat vederi montate chiar de soţul femeii, care suspecta că ceva rău se petrece în casa lui cât timp era la serviciu.

Părinţii copilului, un băieţel în vârstă de doi ani şi patru luni, se află în proces de divorţ, iar bărbatul se luptă în instanţă pentru custodia micuţului. Acesta invocă faptul că soţia lui are un comportament violent faţă de băieţel, pe care l-ar bate frecvent. Toate aceste acuzaţii sunt susţinute de imagini surprinse de camerele de luat vederi pe care bărbatul le-a montat în casă tocmai pentru că, spune el, suspecta că soţia lui abuzează copilul.

”Nu aveam cum să dovedesc altfel. Am simţit că ceva se întâmplă cu copilul, pentru că de fiecare dată când eu ridicam mână să iau o cană, de exemplu, sau făceam un gest care lui i se părea agresiv, se ghemuia şi-şi ridica mâinile la cap, ca să se apere. Noaptea se trezea frecvent şi avea coşmaruri, nu mai mânca. Era evident că era speriat şi că ceva rău se întâmplă cu el. Am încercat să vorbesc cu soţia mea, dar de fiecare dată când abordam acest subiect nu puteam avea un dialog cu ea. Îmi spunea tot timpul că ea este cea care îi face educaţia copilului şi că eu nu am nicicun drept”, a declarat pentru ”Adevărul” tatăl copilului.

În imeginile video se vede clar cum o femeie tânără loveşte în mod agresiv copilul, îl pălmuieşte peste faţă, îl smuceşte, îl trage de păr, îl înjură şi îl ameninţă că îl ”rupe cu bătaia!”.

Contactat telefonic, tatăl copilului a precizat că astfel de momente în care copilul este agresat de către mamă sunt frecvente şi că are multiple dovezi video şi audio în acest sens.

Toate aceste probe au fost prezentate de către tată împreună cu o plângere atât la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti, cât şi la Direcţia Generală de Asistenţă Socoală şi Protecţia Copilului Prahova în urmă cu o săptămână, dar doar după ce imaginile au apărut şi în presă autorităţile au început să facă demersuri în acest caz.

În prezent DGASPC Prahova a demarat o anchetă socială. ”La noi s-a depus sesizare de săptămâna trecută. S-au făcut deja demersuri. S-a luat legătura şi cu mama şi cu tatăl copilului. Au participat la discuţii, au mers colegii mei şi în teren la domiciliul să vadă situaţia copilului. Se face verificarea şi la autorităţi, la medic, la grădiniţă, se strâng informaţii şi în funcţie de reultat vom lua o decizie”, a declarat Corina Nicola, purtător de cuvânt al DGASPC Prahova.

La momentul acesta copilul se află în grija tatălui, pentru că mama a ales să părăsească domiciliul, dar instanţa va decide, la finalul procesului de divorţ, care dintre părinţi va avea custodia băiatului.

În paralel, Poliţia Prahova a deschis un dosar penal pentru rele tratamente aplicate minorului.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite