Vicepreşedintele CJ Prahova şi procurorul Daniel Bucur din Sinaia, trimişi în judecată de DNA Ploieşti

Vicepreşedintele CJ Prahova şi procurorul Daniel Bucur din Sinaia, trimişi în judecată de DNA Ploieşti

Radu Ionescu a fost trimis în judecată FOTO Adevărul Ploieşti

Radu Ionescu, vicepreşedintele CJ Prahova, şi Daniel Bucur, procuror la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sinaia, au fost trimişi în judecată de procurorii DNA Ploieşti. În cazul lui Radu Ionescu, s-a instituit şi sechestru asupra unui imobil, până la concurenţa sumei de 101.000 lei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Radu Ionescu, vicepreşedintele CJ Prahova, este în prezent arestat preventiv pentru luare de mită după ce ar fi primit de la doi oameni de afaceri (denunţători în cauză) un autoturism marca Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, pentru a sprijini societatea unuia dintre aceştia în derularea unor contracte de lucrări încheiate cu Consiliul Judeţean Prahova şi efectuarea la timp a plăţilor aferente.

Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova, cu propunerea de a se menţine măsurile preventive şi asiguratorii dispuse în cauză, iar procurorii au dispus şi instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun imobil lui Radu Ionescu Radu, până la concurenţa sumei de 101.340,55 lei.

În judecată a fost trimis şi Daniel Bucur, procuror în cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Sinaia, pentru infracţiuni de trafic de influenţă şi luare de mită.

Daniel Bucur, sub control judiciar

Potrivit procurorilor, în luna februarie 2015, procurorul a pretins de la două persoane (martori denunţători) şi a beneficiat din partea acestora de executarea unor lucrări de amenajare, în valoare de aproximativ 1.000 lei, la un imobil pe care magistratul îl deţine în oraşul Comarnic.

În schimbul acestor servicii, procurorul le-a promis celor doi, pe care anterior îi cercetase şi faţă de care dispusese trimiterea în judecată pentru săvârşirea infracţiunii de tâlhărie în formă calificată, că va interveni la judecătorul care avea spre soluţionare cauză respectivă, pe lângă care a lăsat să se creadă că are influenţă, astfel încât acesta din urmă să dispună o pedeapsă blândă, respectiv condamnarea celor doi cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere.

În mos asemănător, a beneficiat de lucrări în valoare de aproximativ 4.000 lei, la acelaşi imobil (placare cu piatră a unui gard), de la o persoană (martor denunţător) cercetată de magistrat pentru săvârşirea infracţiunii de rănire sau schingiuire a animalelor. În schimb, procurorul i-a promis persoanei respective că, în cauza respectivă, va adopta faţă de acesta din urmă o soluţie favorabilă.

Dosarul a fost trimis spre judecare Curţii de Apel Ploieşti, cu propunere de a se menţine măsura preventivă dispusă în cauză, adică controlul judiciar pentru 60 de zile.

Pe aceeaşi temă

Procurorul din Sinaia, urmărit penal pentru luare de mită, a fost pus sub control judiciar

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Radu Ionescu, a fost arestat pentru 30 de zile

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările