Verificaţi-vă conturile! Prahoveni prinşi în flagrant în timp ce furau bani din bancomate. Prejudiciul depăşeşte suma de 30.000 de lei

Verificaţi-vă conturile! Prahoveni prinşi în
flagrant în timp ce furau bani din bancomate. Prejudiciul depăşeşte suma de
30.000 de lei

Zeci de mii de lei furaţi din conturile unor persoane de o grupare de hoţi   FOTO:DIICOT

Patru bărbaţi din Prahova au fost arestaţi preventiv după ce au fost prinşi în flagrant de poliţişti din cadrul BCCO în timp ce încercau să fure bani dintr-un bancomat din Târgovişte. În urma anchetei, procurorii DIICOT Ploieşti, care au coordonat acţiunea, au stabilit că cei patru aveau o bogatăă activitate în spate, reuşit să fure în doar câteva zile nu mai puţin de 30.000 de lei folosind carduri false.

Ştiri pe aceeaşi temă

Conform unui comunicat remis presei de DIICOT, Alexandru Sicra, Constantin Preda, Lucian Ionuţ Măgureanu şi Gicu Ocheşoiu au fost arestaţi preventiv pentru săvârşirea  infracţiunilor de constituire a unui grup infracţional organizat şi fraudă informatică.

    Anchetatorii susţin că,  în perioada 6 – 7 februarie, cei patru au manipulat fraudulos mai multe terminale ATM amplasate pe raza judeţelor Prahova şi Dâmboviţa, folosind instrumente de plată electronică nenominale, preplătite, emise de instituţii financiare din Spania.

    În fapt s-a reţinut că la data de 06.02.2017, orele 18.27, sistemul informatic centralizat al unei unităţi bancare de pe raza municipiului Ploieşti a înregistrat efectuarea unei retrageri de numerar de la ATM-ul băncii  în sumă de 2000 lei. La aceiaşi dată, tot pe raza muninicipiului Ploieşti şi la ATM-uri aparţinând aceleiaşi unităţi bancare, au mai fost înregistrate alte 5 operaţiuni de retragere numerar  a câte 2000 lei fiecare.

    Suspiciunile de fraudă s-au fundamentat pe faptul că deşi sistemul informatic al băncii a înregistrat tranzacţiile cu status eşuate, în fapt sumele au fost retrase din automatele bancare, spun anchetatorii.

    În urma cercetărilor efectuate în cauză s-a constatat că acelaşi tip de incidente s-au înregistrat şi în Tîrgovişte, la mai multe a ATM-uri aparţinând aceleiaşi unităţi bancare.

   " Astfel, la data de 07.02.2017, în jurul orelor 16.00  procurorii DIICOT împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Ploieşti au organizat o acţiune de supraveghere a ATM-urilor unităţii bancare, ocazie cu care au fost depistaţi  în zona unui ATM  amplasat în municipiul Tîrgovişte, inculpaţii SICRA ALEXANDRU, PREDA CONSTANTIN şi MĂGUREANU LUCIAN IONUŢ, care utilizau pentru deplasare un autoturism înmatriculat în Spania", se arată în comunicatul DIICOT.

    Cu ocazia efectuării controlului corporal asupra acestora şi asupra autoturismului au fost găsite mai multe carduri bancare, emise de o bancă din Spania înscris cu coduri PIN, suma de aproximativ 20.000 lei  şi telefoane mobile.

    În continuare, efectuându-se investigaţii s-a constatat că inculpaţii erau cazaţi într-o unitate hotelieră de pe raza  municipiului Târgovişte.

    După verificările efectuate, s-a constatat că, împreună cu cei trei inculpaţi, în hotel mai erau cazaţi încă doi suspecţi în cauză precum şi inculpatul OCHEŞOIU GICU, care după ce a fost legitimat, a aruncat un card avut asupra sa în vederea unei eventuale exonerări a răspunderii penale.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările