Veolia Energie anunţă rezilierea contractului de alimentare cu energie termică pentru Ploieşti

Veolia
Energie anunţă rezilierea contractului de alimentare cu energie termică
pentru Ploieşti

Veoloia Energie Prahova a precizat că va asigura furnizarea de apă caldă şi căldură în perioada iernii care urmează FOTO Arhivă

Veolia Energie Prahova a anunţat, miercuri 27 octombrie,  rezilierea contractului de delegare prin concesiune în baza căruia asigură serviciul de alimentare cu energie termică pentru Municipiul Ploieşti.

Ştiri pe aceeaşi temă

Rezilierea înainte de  termen nu va avea niciun impact asupra ploieştenilor, în ceea ce priveşte furnizarea apei calde şi a căldurii pe parcursul iernii care urmează, se arată într-un comunicat de presă al companiei.

Conform sursei citate, decizia a fost luată din cauza neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către autorităţile locale.

”În ciuda pierderilor financiare importante înregistrate lunar, Veolia Energie Prahova va asigura continuitatea furnizării cu apă caldă şi încălzire către ploieşteni, cu mult peste cele 90 de zile stabilite contractual, încetarea contractului având loc abia la data de 31.03.2022, când sezonul rece va fi închis legal.

Decizia vine în contextul conjugat al deteriorării accelerate a situaţiei financiare a concesiunii reţelei de încălzire, al unui tarif care nu acoperă nici pe departe costurile furnizării serviciului public şi al creşterii masive a preţurilor la gaze la nivel mondial, toate acestea plasând furnizorul de apă caldă şi căldură într-o situaţie nesustenabilă.

Dezechilibrul financiar se datorează neîndeplinirii obligaţiilor contractuale de către autorităţile locale, inclusiv neplata la timp a subvenţiei datorate sau neaprobarea la timp a ajustării tarifare cuvenite. Veolia a informat autorităţile locale în această dimineaţă, în conformitate cu clauza contractuală de reziliere”, potrivit comunicatului Veolia.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările