Urşii au ajuns să se plimbe ca pisicile prin parcările blocurilor din Buşteni. Imagini surprinse în toiul zilei VIDEO

Urşii au ajuns să se plimbe ca pisicile prin parcările
blocurilor din Buşteni. Imagini surprinse în toiul zilei VIDEO

Urşii se plimbă agale, nestingheriţi, ziua în amiaza mare, pe străzile din Buşteni FOTO Facebook/Mircea Totpal

Urşii gunoieri din Buşteni au ajuns să se plimbe nestingheriţi, ca pisicile, pe străzile din cartierele rezidenţiale din staţiune.

Mulţi dintre localnici nici măcar nu mai reacţionează la apriţia animalelor sălbatice, obişnuiţi deja cu prezenţa lor la intrarea în scarile de bloc, prin parcări sau parcuri.

Nici măcar autorităţile nu mai intervin. Se rezumă să transmită mesaje Ro-ALERT cu mesaje standardizate prin care li se cere oamenilor să evite zona unde a fost semnalată prezenţa unui urs şi, mai nou, să nu încerce să se fotografieze cu animalul. Ori exact asta se întâmplă. Turiştii în general se adună ”ca la urs”, se apropie de animal şi încep transmisiuni live pe Facebook, fără să conştientizeze  pericolul la care se expun.

Marea problemă este că urşii au început să coboare ziua din pădurile care mărginesc staţiunile montane din zona Valea Prahovei şi nu se mai rezumă la zonele de periferie, nelocuite. Pur şi simplu se plimbă pe străzi, agale, în căutare de hrană, ţinta lor fiind tomberoanele de gunoi. Au ajuns să se obişnuiască atât de mult cu prezenţa oamenilor încât nu se mai sperie nici măcar de zgomotul făcut de sirenele autoutilitarelor de jandarmi. Se retrag cu greu în pădure doar dacă sunt hăituiţi de vreun câine mai insistent.

 Miercuri, pe zi, în cartierul Poiana Ţapului din Buşteni, un urs, aparent pui de un an, a fost filmat de mai multe persoane în timp ce se plimba pe străzi în căutare de mâncare. Oamenii comentau că animalul se apropia de şcoala din cartier, existând riscul ca în orice moment să se întâlnească cu un copil. La începutul lunii mai, un adolescent de 17 ani din Breaza, a fost atacat şi rănit grav de urs. Era acelaşi exemplar care, cu câteva zile înainte, fusese lovit de două maşini în timp ce traversa DN1 în dreptul localităţii Nistoreşti.

 

Vă recomandăm să mai citiţi: 

 

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările