Unul dintre criminalii cascadorului Florin Mărculescu, arestat în dosarul permiselor de conducere falsificate pe filieră africană

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Suspecţi în dosarul permiselor false aduşi la audieri la DIICOT Ploieşti FOTO captură stirileprotv.ro
Suspecţi în dosarul permiselor false aduşi la audieri la DIICOT Ploieşti FOTO captură stirileprotv.ro

Gheroghe Cocoş, bărbatul condamnat în anii 90 pentru uciderea cascadorului Florin Mărculescu, a fost arestat preventiv în megadosarul permiselor de conducere false, instrumentat de DIICOT Ploieşti.

Cocoş a fost încarcerat pentru 30 de zile, alături de alte şapte persoane, printr-o decizie a Tribunalului Prahova. În aceeaşi cauză, alte 26 de persoane au fost plasate de către procurori în control judiciar.

Interlopul Gheorghe Cocoş a fost reţinut de procurorii DIICOT din Ploieşti în data de 8 iulie, în urma unor percheziţii de amploare care au avut loc în mai multe judeţe, dar şi în Bucureşti. Ancheta vizează un grup infracţional format din cetăţeni români şi străini care ar fi ”înlesnit obţinerea contra cost şi în mod fraudulos a unor premise de conducere pentru mai mulţi cetăţeni români care nu posedau competenţele necesare obţinerii dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice din România”, potrivit unui comunicat DIICOT.

Permisele de conducere erau obţinute într-o ţară africană, conform unor surse judiciare, şi ulterior erau preschimbate în România.

Printre liderii grupării se află şi Gheorghe Cocoş, arestat acum de judecătorii prahoveni. Acuzaţiile din acest dosar, potrivit unui comunicat remis presei de Tribunalul Prahova, sunt printre altele de constituirea unui grup infracţional organizat, dare de mită, instigare la fals intelectual, participare improprie la fals informatic şi intelecutal, uz de fals etc.

Gheorghe Cocoş era în anii 90 unul dintre cei mai de temut interlopi. În martie 1998 Cocoş împreună cu un complice l-au ucis în bătaie pe cascadorul Florin Mărculescu. Crima a avut loc în localitatea Ciolpani, unde cascadorul lucra ca bodyguard într-o discotecă. Se pare că Mărculescu a intrvenit pentru a proteja o tânără ”încolţită” de mai mulţi interlopi, a urmat o încăierare în timpul căreia s-au folosit arme albe. În urma loviturilor primite, Florin Mărculescu nu a mai putut fi salvat de medici. Cocoş a fost condamnat atunci la 20 de ani de închisoare, dar între timp şi-a executat pedeapsa. Ieşit din spatele gratiilor, bărbatul a intrat din nou în vizorul procurorilor antimafia. Îl regăsim într-un dosar de constituire de grup infracţional organizat, aflat încă în soluţionare la Tribunalul Bucureşti, iar mai nou şi în megadosarul permiselor de conducere falsificate pe filieră africană.

Cât se plătea pentru un permis fals

„Persoanele interesate de obţinerea unor permise de conducere puneau la dispoziţia membrilor grupării datele personale, o fotografie şi un specimen de semnătură, care erau transmise în străinătate pentru întocmirea permiselor. Ulterior, documentele întocmite fraudulos erau expediate în România, iar cetăţenii români care intrau în posesia acestora se prezentau la serviciile de profil pentru preschimbarea permiselor de conducere străine cu permise de româneşti”, se arată în comunictatul DIICOT.

Suma totală achitată de un beneficiar al unui astfel de permis se ridica la aproximativ 3.000 euro, aceasta reprezentând diferite comisioane percepute de cetăţenii români şi străini implicaţi ami spun procurorii.

Cum a fost descoperită filiera africană a permiselor false

Nu este clar încă ce implicare a avut Gheorghe Cocoş în acest grup, dar el se află, aşa cum am precizat anterior, printre cei opt bărbaţi arestaţi preventiv.

Miercuri 8 iulie, zi în care au avut loc percheziţiile, au fost aduse la sediul DIICOT din Ploieşti nu mai puţin de 50 de persoane pentru a fi audiate în această cauză. Procurorii suspectează că cel puţin 50 de şoferi români şi-au obţinut permisul de conducere în acest mod, fără să cunoască regulile de circulaţie, fără să fi susţinut vreodată vreun examen specific, iar unii dintre ei nici măcar nu ştiu să scrie sau să citească. De altfel, aşa s-a şi ajuns la acestă filieră. În urmă cu un an, un poliţist a fost implicat într-un accident rutier. Când a vrut să încheie înţelegerea amiabilă, poliţistul şi-a dat seama că celălalt şofer este aproape analfabet, iar acest aspect i-a ridicat semne de întrebare şi a sesizat superiorii.

Vă mai recomandăm şi:

Percheziţii DIICOT într-un dosar de înşelăciune. Procurorii acuză că zeci de români au obţinut ilegal permisul de conducere în străinătate plătind mii de euro

Traficanţi de droguri prinşi în timp ce încercau să vândă pastile de Ecstasy în cluburile din Iaşi şi Bârlad

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite