Unde ai voie să faci grătar ca să nu iei amendă. Pompierii vor fi pe teren în minivacanţa de Sfântă Maria

Unde ai voie să faci grătar ca să nu iei amendă. Pompierii vor fi pe teren în minivacanţa de Sfântă Maria

Turiştii care campează în locuri neamenajate, riscă să fie amendaţi

Având în vedere că, în această minivacanţă, mulţi dintre cetăţeni vor alege să-şi petreacă timpul liber cu precădere în zonele turistice, pentru ca distracţia să nu fie tulburată de evenimente deosebite, cu urmări grave asupra populaţiei sau mediului înconjurător, I.S.U. Prahova recomandă respectarea cu stricteţe a regulilor de apărare împotriva incendiilor:

 

  • se interzice aprinderea focurilor în pădure sau la o distanţă mai mică de 100 m de liziera pădurii şi lăsarea nesupravegheată a acestora;
  • focul poate fi aprins doar în spaţii special amenajate şi indicate prin panouri avertizoare, iar la plecare trebuie stins;
  • copiii nu trebuie lăsaţi nesupravegheaţi în apropierea focului;
  • este interzis fumatul în afara locurilor special amenajate sau aruncarea la întâmplare a ţigărilor şi chibriturilor aprinse;
  • instalarea corturilor, autoturismelor şi suprafeţelor de picnic este interzisă în afara locurilor de campare;
  • în spaţiile de cazare nu se vor utiliza aparate electrice defecte sau neomologate, iar lăsarea lor nesupravegheată, este interzisă;
  • la cazare, turiştii sunt obligaţi să se informeze despre modul de comportare şi evacuare în caz de incendiu;
  • fumatul trebuie evitat în locurile în care acesta nu este permis sau în locurile care nu sunt amenajate corespunzător, cu scrumiere amplasate la distanţe de siguranţă faţă de materialele combustibile.

Totodată, răspunsul la eventualele urgenţe medicale va fi asigurat prin intermediul celor 10 echipaje de pompieri SMURD disponibile zilnic, care vor asigura primul ajutor medical calificat, o ambulanţă de terapie intensivă mobilă şi o autospecială pentru transport personal şi victime multiple. 

La nivelul judeţului Prahova, zilnic, peste 200 de pompieri cu 73 mijloace tehnice, sunt pregătiţi să intervină pentru acordarea ajutorului medical de urgenţă, stingerea incendiilor şi salvarea persoanelor din medii ostile vieţii.

Totodată, 67 pompieri militari vor asigura măsurile specifice de protecţie a comunităţilor pe timpul desfăşurării slujbelor religioase la 17 biserici şi mănăstiri din judeţul Prahova.

Echipajele de salvatori din subunităţile operative ale I.S.U. Prahova au derulat 224 de acţiuni de recunoaştere la toate categoriile de obiective pentru identificarea surselor de alimentare cu apă, familiarizarea cu particularităţile fiecărei clădiri şi prelucrarea personalului angajat asupra asigurării intervenţiei imediate în caz de incendiu, până a sosirea echipajelor specializate de stingere.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: