Un pui de urs a fost găsit rănit la marginea unei păduri din Buşteni. Era epuizat şi subnutrit

Un pui de urs a fost găsit rănit la marginea unei păduri din
Buşteni. Era epuizat şi subnutrit

Puiul de urs a fost preluat de către jandarmi şi dus în rezervaţia de la Zărneşti

Un pui de urs rănit a fost găsit, sâmbătă 19 iulie, la marginea unei păduri de pe Valea Prahovei. Ursuleţul a fost preluat de jandarmii montani şi va fi relocat în rezervaţia de la Zărneşti, judeţul Braşov.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

Jandarmii montani au fost alertaţi prin 112 să intervină în zona Valea Cerbului din Buşteni, unde, la marginea pădurii, în apropierea unui pârâu, mai mulţi turişti au dat peste un pui de urs care avea mai multe răni şi sângera. Ursuleţul era epuizat şi nu se putea mişca.

”La faţa locului s-a deplasat un echipaj de jandarmi şi o patrulă de poliţie, aceştia îndepartând curioşii de locul cu pricina, deoarece exista riscul ca în zona sp fie şi ursoaica. S-a luat legătura cu gestionarul fondului de vânătoare care s a deplasat la faţa locului şi a constat ca puiul este subnutrit şi în imposibilitate de a se deplasa”, potrivit Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Prahova.

 Puiul a fost ridicat, urmând a fi relocat la Zarnesti. În drum spre Buşteni, jandarmii au constatat că în zona şi-a mai facut aparitia şi o ursoaica cu trei pui, pe care au alungat-o în pădure cu semnale acustice şi luminoase.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările