Un poliţist din Prahova, ameninţat de un puşcăriaş condamnat pentru tentativă de omor: „Am să vă violez şi pe voi şi femeile voastre”

Un poliţist din Prahova, ameninţat de un
puşcăriaş condamnat pentru tentativă de omor: „Am să vă violez şi pe voi şi
femeile voastre”

Agent de poliţie

Sever Lazăr, poliţist în cadrul Postului de Poliţie din comuna prahoveană Păuleşti a cerut protecţie din partea şefilor după ce a fost ameninţat cu moartea, dar şi cu violarea familiei de către un fost puşcăriaş condamnat în trecut pentru tentativă de viol.

 Agentul nu a primit până acum ajutorul solicitat, iar plângerea depusă la Parchet nu a fost soluţionată timp de un an.

Situaţia critică prin care trece agentul de poliţie a fost expusă pe pagina de Facebook a sindicatului poliţiştilor EUROPOL.

”După ce anul trecut colegul nostru Lazăr Sever de la Postul de Poliţie Păuleşti din cadul IPJ Prahova a fost ultragiat de către un puşcăriaş, fiind ameninţat cu moartea în repetate rânduri, ieri, într-o postare pe profilul personal de facebook a celui certat cu legea, acesta este ameninţat din nou cu moartea şi violarea familiei, în postare făcându-se referire şi la partenera sa de viaţă.

Ameninţările sunt într-un limbaj suburban şi sunt greu de reprodus. ”SA va bage dumnezeu lumanari in gura la asta care ni ma haliti si la leprele Astra care au ajuns in MAI care Nici masa si nici taxu nu iau batir Cat Ian batut io vedeti ca vine si am SA va violez si pe voi si femeile voastre , daca tot va interesaria de pula me, va anuntzca am 2 L de bencina pregatita pentru..............? VIN hahahaha SA va vad fetele leprelor vati insurat din trafic cu prostituate din mihai bravu dar de orgine ce SA vezi e de la buzau unde este o moda , la buzau .haha”

Deşi încă de anul trecut colegul nostru a solicitat ordin de protecţie ca urmare a ameninţărilor primite atât în mod direct, cât şi prin interpuşi, sprijinul din partea instituţiei a întârziat să vină, probabil că IPJ Prahova aşteaptă să se întâmple o tragedie pentru a putea avea o reacţie. Aşa cum am spus-o în nenumărate rânduri, poliţiştii care dau piept zilnic cu infractorii sunt carne de tun, în timp ce vieţile lor şi a familiilor acestora sunt puse în pericol.

În urmă cu o lună, casa unui coleg din cadrul IPJ Botoşani a fost incendiată de cei pe care îî amendaseră. Aşa cum şi acolo poliţistul nu a beneficiat de nicio formă de protecţie, şi în acest caz, comportamentul şefilor e similar, nu a fost depusă nicio diligenţă pentru a-l apăra, iar în aceste situaţii nu ne rămâne decât să ne rugăm la Cel de SuS să nu se întâmple ceva cu el sau cu familia acestuia”.

Potrivit mesajului postat pe pagina de Facebook a EUROPOL, dosarul de ultraj se află în continuare în lucru la una dintre structurile de parchet din Prahova, deşi plângerea a fost depusă în urmă cu un an.

”Dosarul în care colegul nostru a fost ultragiat se află de mai bine de un an ”în lucru” la procuror, neluându-se nicio măsură împotriva celui care continuă să ameninţe cu moartea. Astăzi, Sever a depus o nouă plângere penală împotriva acestui puşcăriaş, care a fost condamnat în trecut la 7 ani de închisoare pentru tentativă de omor, fiind eliberat condiţionat în anul 2017 si care ecunoscut de altfel ca o persoană extrem de violentă.

În timp ce se pare că şeful Poliţiei Române se întâlneşte la ceas de seară cu interlopii, colegii noştri din stradă sunt ameninţaţi cu moartea de cei certaţi cu legea”, se arată în mesajul sindicatului EUROPOL.

Comisarul şef al IJP Prahova, comisarul şef Marian Iorga, a refuzat să facă o declaraţie pe marginea acestui subiect. Acesta s-a rezumat doar la un comentariu scurt din care reise că ”se fac verificări”.

”La nivelul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Prahova o echipă de ofiţeri şi psihologul unităţii efectuează verificări şi relaţioneaza cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti în vederea clarificării aspectelor aparute în mass media”, este reacţia la situaţia expusă mai sus a conducerii Poliţiei Prahova.

Pe aceeaşi temă: 

Deţinutul care-şi teroriza psihologul cu mesaje de dragoste şi trimitea scrisori de ameninţare procurorului. Cazul este la instanţa supremă

Poliţişti bătuţi şi batjocoriţi în sediul instituţiei. „Să vă iau gradele în p**ă! Numai proşti pe-aici”

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările