Un oraş din Prahova, în beznă după ce un copac de mari dimensiuni, doborât de furtună, a rupt firele de elctricitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Copacul s-a prăbuşit peste acoperişul unei case, dar în cădere a rupt mai multe cabluri de electricitate
Copacul s-a prăbuşit peste acoperişul unei case, dar în cădere a rupt mai multe cabluri de electricitate

Oraşul prahovean Mizil a rămas fără alimentare cu energie electrică după ce un pom de mari dimensiuni a fost doborât de furtună. În cădere crengile au rupt mai multe fire de electricitate şi au provocat un incendiu.

Incidentul s-a petrecut, luni 20 mai, pe strada 24 Ianuarie, din Mizil. Potrivit reprezentanţilor Biroului de Presă al IJP Prahova, incendiul provocat cel mai probabil de un scurt circuit produs de firele rupte, a cuprins acoperişul unei case, dar pagubele au fost minore. Focul s-a manifestat doar pe 16 metri pătraţi, anunţă ISU Prahova.

Poliţiştii au decis să întrerupă inclusiv circulaţia rutieră pe această stradă, până ce trunchiul şi crengile copacului prăbuşit vor fi ridicate de pe carosabil.

Pentru a elimina orice pericol, reprezentanţii Electrica au decis să întrerupă alimentarea cu electricitate în tot oraşul până ce avaria de pe strada 24 Ianuarie va fi remediată.

Furtuna de luni seară a provocat pagube şi în alte localităţi situate la limita dintre judeţele Prahova şi Buzău. Un trunchi de copac prăbuşit de vânt blochează DN1 B, la Km 47. Traficul pe sensul de mers Buzău-Ploieşti se desfăşoară alternativ.

În comuna prahoveană Fulga de Jos doi stâlpi de electricitate s-au prăbuşit în timpul furtunii, astfel că 400 de consumatori au rămas fără alimentare cu curent electric.

pagube furtuna prahova foto ijp

Din cauza vântului puternic, inclusiv la Ploieşti au fost copaci care s-au prăbuşit pe străzile Gheorghe Grigore Cantacuzino şi Erou Nicolae Arhip.

Mai multe echipe ale ISU Prahova şi Electrica sunt în teren pentru a evalua situaţia.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite