Un microbuz plin cu turişti israelieni s-a răsturnat în Salina Slănic: 22 de persoane au ajuns la spital

Un microbuz plin
cu turişti israelieni s-a răsturnat în Salina Slănic: 22 de persoane au ajuns la spital

Mai multe persoane au fost rănite în urma accidentului FOTO Arivă Adevărul

Un microbuz în care se aflau 19 turişti din Israel s-a răsturnat, duminică, în tunelul care duce spre salina turistică din Slănic, judeţul Prahova. La faţa locului intervin opt ambulanţe.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 16.15: Potrivit Biroului de Presă al IJP Prahova, cauza accidentului, din primele cercetări, este neadaptarea vitezei la condiţiile de drum. Microbuzul care s-a răsturnat în tunel este verificat de specialiştii de la ITRSC. În plus, conform aceleaişi surse, microbuzul are o capacitate de 19 persoane, ceea ce înseamnă că în maşină au fost îmbarcate mai multe persoane decât numărul de scaune. Poliţia, care a deschis o anchetă, urmează să stabilească dacă toate cele 22 de persoane care au ajuns la spital erau pasageri în microbuz.

”Suntem în procedură de identificare a victimelor accidentului şi de stabilire a împrejurărilor producerii acestuia, cu lămurirea tuturor aspectelor privind legalitatea transportului. Urmează să stabilim dacă toate persoanele transportate la spital erau în acel microbuz. În acest moment sunt în investigaţii medicale şi nu pot fi audiaţi”, a precizat Raluca Brezeanu, purtător de cuvânt al IJP Prahova.

La Spitalul Judeţean de Urgenţă Ploieşti, unde au fost transportate victimele de la Salina Slănic s-au deplasat prefectul judeţului Prahova, Mădălina Lupea, dar şi consulul Israelului la Bucureşti

UPDATE ORA 14.00 22 de persoane au fost transportate la spital, între care cinci sunt copii. Potrivit ISU Prahova, victimele au răni minore care nu le pun viaţa în pericol. 

Toţi sunt cetăţeni din Israel, cel mai tânăr având 2 ani, iar cel mai vârstnic 72 de ani

Reprezentanţii Serviciului Judeţean de Ambulanţă (SAJ) Prahova au precizat că pacienţii au suferit traumatisme craniene, de coloană, dar şi ale membrelor. Singurul care a scăpat fără răni este şoferul microbuzului. 

Autovehiculul s-a răsturnat pe o parte, în drum spre coborâre în Salina Slănic, la jumătatea distanţei dintre staţia de plecare şi cea de sosire. Deocamdată, nu au fost stabilite clar condiţiile în care s-a produs evenimentul rutier. 

UPDATE 13.30: Toţi turiştii implicaţi în accident au fost scoşi afară în punctul de îmbarcare, unde sunt evaluaţi medical.

Potrivit Biroului de Presă al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Prahova, în urma accidentului care a dus la răsturnarea microbuzului, mai multe persoane au fost rănite.

Purtătorul de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Prahova a declarat că la faţa locului au fost trimise opt ambulanţe.

Nu se cunoaşte deocamdată care este cauza accidentului.

În salina de la Slănic, aflată la 207 metri sub pământ, accesul turiştilor se face cu microbuzele prin tunelul din zona de exploatare a sării. Decizia de a transporta turiştii cu maşinile a fost luată după ce mai multe persoane au rămas blocate în liftul care cobora în mină.

Drumul către zona destinată turiştilor este accidentat, în pantă, presărat cu curbe strânse, iar din cauza condensului, suprafaţa este alunecoasă. VIdeo sursa youtube.com

 

Călătoria până în salină durează aproximativ 10 minute, iar traseul este în pantă şi cu multe curbe.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările