Un jandarm din Prahova a donat plasmă cu anticorpi unui pacient bolnav de COVID-19 internat la Slobozia

Un jandarm din Prahova a donat plasmă cu anticorpi unui
pacient bolnav de COVID-19 internat la Slobozia

Jandarm donator de palsmă cu anticorpi  FOTO IJJ Prahova

Gest impresionant făcut de un jandarmi din Prahova. Bărbatul a acceptat să doneze plasma după ce s-a vindecat de COVID-19. Substanţa salvatoare va ajunge la o pacientă infectată cu SARS-CoV-2, aflată în stare gravă într-un spital din Slobozia.

Ştiri pe aceeaşi temă

 

”O mână întinsă semenilor noştri, fie ei şi persoane pe care nu le cunoaştem, înseamnă o speranţă, o şansă, un gest demn de urmat. Acesta este şi cazul colegului nostru, Florin Popescu, plutonier major în cadrul Inspectoratului de Jandarmi Judeţean Prahova, vindecat de COVID-19, care aflând că este compatibil din punct de vedere medical cu o femeie aflată în suferinţă pe un pat de spital din Slobozia, a acceptat să doneze sânge pentru prelevarea de plasmă, atât de necesară bolnavei”, se arată într-un comunicat postat pe pagina de Facebook a IJJ Prahova.

Donarea de plasmă, în Prahova, se face doar în Centrul de Transfuzii din Ploieşti. Procedura durează aproximativ 50 de minute. Sunt acceptate la donare de plasmă cu anticorpi doar persoanele care s-au vindecat de COVID-19 după ce sunt supuse unui set de analize.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările