Un îngrijitor de la Grădina Zoologică din Ploieşti a murit după ce a fost înţepat de o specie rară de viespe

Un îngrijitor de
la Grădina Zoologică din Ploieşti a murit după ce a fost înţepat de o specie
rară de viespe

O viespe dintr-o specie rară a atacat un îngrijitor de la Zoo Ploieşti   FOTO Gheorghe Raicu

Un bărbat (54 de ani) din Ploieşti, îngrijitor la Grădina Zoologică din Ploieşti a murit, în această dimineaţă, după ce a fost înţepat de o insectă de mari dimensiuni, o specie rară de viespe. Victima a intrat în şoc anafilactic, iar până la venirea echipajului de la Ambulanţă, acesta a decedat.

Ştiri pe aceeaşi temă

Tragedia s-a întâmplat, duminică dimineaţă, în vestiarul unde angajatul se pregătea să plecea acasă, după ce ieşise din tură. Era împreună cu colegul său care a asistat la tot. Acesta din urmă a povestit că îngrijitorul a observat insecta şi a vrut să o alunge cu mâna, dar a fost înţepat în deget. Imediat a început să se sufoce şi s-a părbuşit la pământ.

"Sunt foarte rare visepile din această specie. Sunt mari, de 3 chiar 4 centimetri. N-am mai văzut aşa ceva niciodată. Nu ştiam că angajatul nostru este alergic. Medicii nu au mai putut să-i facă nimic", spune Gheorghe Raicu, şef Serviciu Zoo.

Un echipaj de intervenţie de la Ambulanţa Prahova a fost alertat să intervină imediat, dar medicii nu au mai putut să facă nimic, deşi au încercat să-l resusciteze timp de o oră.

Îngrijitorul era căsătorit şi avea doi copii minori.

La această oră, la Grădina Zoologică unde s-a întâmplat tragedia are loc o anchetă a Poliţiei şi a Parchetului de pe lângă Judecătoria Ploieşti, pentru că decesul îngrijitorului este considerat accident de muncă. 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările