Un inculpat în dosarul furtului de un milion de euro de la Ploieşti, prins în Slovenia

Un inculpat în dosarul furtului de un milion de euro de la Ploieşti, prins în Slovenia

Alexandru Tănase, hoțul de 16 ani, a fost capturat pe 25 ianuarie, la 11 zile după comiterea furtului. Foto Codruța Horja

Un tânăr de 22 de ani din localitatea prahoveană Valea Călugărească, implicat în dosarul furtului sumei de un milion de euro dintr-o casă din municipiul Ploieşti, care se sustrăgea executării unui mandat de arestare preventivă emis pentru comiterea infracţiunii de tâlhărie, a fost localizat şi arestat în Slovenia.

Ştiri pe aceeaşi temă

Şeful Serviciului de Investigaţii Criminale (SIC) din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie (IJP) Prahova, Nicolae Zecheru, a declarat, luni, pentru AGERPRES, că tânărul a fost extrădat din Slovenia şi adus în ţară în noaptea de sâmbătă spre duminică, instanţa de judecată confirmând mandatul de arestare.

Acesta este suspectat de faptul că, în luna ianuarie a anului trecut, alături de alţi inculpaţi, prin ameninţări cu acte de violenţă, a sustras din posesia unui tânăr suspectat de implicare în furtul sumei de 1,1 milioane de euro, o parte din acei bani.

O persoană din Ploieşti a sesizat IJP Prahova la jumătatea lunii ianuarie 2011 cu privire la faptul că dintr-un imobil nelocuit, aparţinând familiei sale, a fost sustrasă suma de aproximativ un milion de euro, bani care proveneau din tranzacţii imobiliare efectuate în urmă cu trei-patru ani, informează Agerpres.

Din ancheta efectuată a rezultat faptul că victima a lăsat banii într-un geamantan pe care l-a ascuns într-un imobil nelocuit, deţinut în Ploieşti, dar şi că furtul a fost comis de doi tineri, care nu ştiau anterior de existenţa banilor.

În acest caz au fost emise de Judecătoria Ploieşti nouă mandate de arestare preventivă, dintre care două pentru furt - pe numele minorului Alexandru Tănase şi al lui Lazăr Ionuţ Adrian-, şi şapte pentru tâlhărie comisă asupra lui Alexandru Tănase.

Potrivit lui Zecheru, opt dintre aceste mandate au fost puse în aplicare până în acest moment, ultimii doi suspecţi depistaţi fiind extrădaţi din Spania şi Slovenia.

Un al nouălea suspect, pe numele căruia a fost emis mandat european de arestare, este urmărit internaţional pentru tâlhărie.

Poliţiştii au recuperat în acest caz, aproximativ 200.000 de euro din totalul prejudiciului de peste un milion de euro.

Dosarul se află pe rolul Judecătoriei Ploieşti, următorul termen fiind stabilit pentru data de 27 martie.

Citește și:

Hoţii milionului de euro de la Ploieşti nu mai ştiu ce au făcut cu banii

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările