Un câine din rasa Border Collie va salva turiştii din Prahova luaţi de avalanşă. Deocamdată este doar un pui şi îşi caută un nume

Un câine din rasa Border Collie va salva turiştii din Prahova
luaţi de avalanşă. Deocamdată este doar un pui şi îşi caută un nume

Puilul de Border Collie urmează să intre într-o perioadă de pregătire pentru a se specializa în descoperirea victimelor din avalanşă FOTO Salvamont Sinaia

Un câine din rasa Border Collie este noul membru al echipei de salvamontişti din Prahova. Acesta va fi antrenat special pentru a găsi sub zăpadă victime ale avalanşei.

Ştiri pe aceeaşi temă

Salvamont Prahova le cere prietenilor virtuali să găseasc un nume special pentru noul salvator cu patru picioare.

”Început de drum. Salvamont Prahova a decis să achiziţioneze un câine rasa Border Collie, al cărui conductor va fi Sergiu Frusinoiu, în vederea formării unei unităţi canine de avalanşă. Cei doi vor trebui să parcurgă formele de pregătire, care vor culmina cu stagiul naţional de formare pentru unităţi canine de avalanşă, la cabana Capra, munţii Făgăraş, unde va trebui câştigat brevetul naţional pentru intervenţie la acest tip de accident montan. Astfel, Salvamont Prahova se va alătura celorlalte structuri din Alba, Argeş, Bacău, Caraş, Gorj, Mureş, Neamţ şi Sibiu care au deja unităţi canine de avalanşă brevetate, precum si structurilor Salvamont din Hunedoara si Bihor, care au în pregătire unităţi canine de avalanşă, în vederea brevetării. Mulţumim din suflet canisei New Gold Box, care a hotărât să procedeze ca şi în cazul Darei de la Salvamont Argeş, DONÂND puiuţul, Salvamontului prahovean. După selecţia din cuib, se pare că Dara si micuţul mascul, care nu are încă un nume, au un caracter asemănător, ceea ce e important în munca grea care va începe în curând”, au scris salvamontiştii prahoveni pe pagina de facebook a Salvamont Prahova.

Cei care sunt inspiraţi sunt rugaţi să propună un nume pentru puiul de Border Collie pe pagina de facebook amintită anterior.


Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:

citeste totul despre: