UPDATE Un cabanier din Sinaia, rătăcit pe munte. Salavtorii montani nu reuşesc să dea de urma bărbatului din cauza vremii severe

UPDATE Un cabanier din Sinaia, rătăcit pe munte. Salavtorii montani nu reuşesc să dea de urma bărbatului din cauza vremii severe

Bărabatul rătăcit nu este de găsit, dei este un cunoscător al zonei FOTO Salvamont

Acţiune în derulare a salvamontistilor din cadrul serviciului Salvamont al Primăriei Sinaia pentru căutarea şi salvarea unei persoane rătăcită pe Platoul Bucegilor.

Ştiri pe aceeaşi temă

UPDATE ORA 19.30: Bărbatul rătăcit a fost găsit de către echipele de salvatori montani. Acesta urmează să fie evaluat din punct de vedere medical.

..................................

Ştirea iniţială

Se intervine cu 10 salvamontişti, iar acţiunea se anunţă extrem de grea şi periculoasa, a anunţat Serviciul Salvamont România.

Salvatorii montani au precizat că intervenţia este îngreunată din cauza întunericului şi a vremii deosebit de severă. În zona este viscol puternic cu transport de zăpadă, vântul sufla cu peste 130 km/, vizibilitate zero, iar gerul este amplificat de vânt.

Reprezentanţii Primăriei Sinaia au precizat că persoana rătăcită pe Platoul Bucegilor este un cabanier care cuoaşte foarte bine zona, însă, din cauza vizibilităţii scăzute, a rătăcit drumul.

Iniţial salvatorii au reuşit să stabilească o legătură cu acesta prin telefon, bărbatul ar fi reuşit să dea coordonatele geografice unde se află, aunţând totodată că se adăposteşte într-o stână părăsită din zona Vânturiş.

Până la această oră (19.02), salvatorii care au urcat deja pe platou nu au reuşit să dea de urma cabanierului.

Ştire în curs de actualizare

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările