Un bărbat înarmat cu un pistol de jucărie a creat panică pe o stradă din Ploieşti. A fost nevoie de intervenţia mascaţilor VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul s-a oprit în faţa unui autobuz şi a scos pistolul ameninţând şoferul FOTO captură video
Bărbatul s-a oprit în faţa unui autobuz şi a scos pistolul ameninţând şoferul FOTO captură video

Un bărbat cu afecţiuni psihice a creat panică în Ploieşti, ameninţând cu un pistol şoferii opriţi la semafor. A fost nevoie de intervenţia mascaţilor pentru a-l imobiliza. Individul a fost transportat la psihiatrie unde a şi rămas internat pentru tratament de specialitate.

Incidentul s-a petrecut marţi, în Ploieşti, la intersecţia străzilor Mărăşeşti şi Cosminele. În vârstă de 39 de ani, bărbatul are o constituţie masivă şi stârneşte frică doar prin simpla sa apariţie şi comportamentul bizar.

Marţi după-amiază s-a plimbat pe stradă cu pistolul în mână pe care îl îndrepta ameninţător spre şoferi. S-a oprit în cele din urmă în faţa unui autobuz al societăţii de transport în comun, a scos arma şi a îndreptat-o către şofer. De teamă, oamenii au sunat la 112 şi au cerut ajutorul poliţiştilor.

Pentru că este cunoscut drept un individ cu ieşiri violente, din cauza bolii de care suferă, la faţa locului a fost trimis un echipaj de la Serviciul de Acţiuni Speciale (SAS). Mascaţii l-au imobolizat rapid, iar bărbatl a ajuns în cele din urmă la spital.

Nu este pentru prima dată când SAS intervine pentru acest bărbat. În urmă cu câteva luni, individul, urcat pe o clădire, arunca înspre trecători cu obiecte de mari dimensiuni, inclusiv cu mobilă. Şi atunci a fost internat, dar medicii nu pot ţine în spital un pacient împotriva voinţei sale. Astfel de bolnavi sunt externaţi după o perioadă, iar, dacă nu urmează un tratament specific, boala recidivează şi odată cu ea şi ieşirile violente.


Şi la Câmpina un bărbat tot cu afecţiuni psihice a reuşit să distrugă în câteva minute pereţii din sticlă ai clădirii unde funcţionează piaţa centrală. Individul, cunoscut în oraş drept Van Damme, a spart geamurile cu o sapă.

În martie 2017, cinci tineri, îmbrăcaţi în pelerine albe şi cu turbane pe cap, au ameninţat cu o armă  trecătorii din Ploieşti. Evenimentul se întâmpla imediat după atentatele de la Londra. Cei cinci adolescenţi au fost imobilizaţi de echipele de la SAS, duşi la poliţie unde au fost amendaţi pentru tulburarea liniştii şi ordinii publice. Le-au declarat poliţiştilor că totul a fost o glumă şi că nu s-au gândit că pot produce panică în rândul oamenilor, speriaţi oricum de evenimentele tragice care se petreceau atunci în capitalele europene.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite