Un băiat de nouă ani din Ploieşti, căutat de poliţişti cu câini de urmă. Copilul a dispărut din faţa casei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Zeci de poliţişti şi jandarmi din Ploieşti au fost în alertă, duminică după-amiază, după ce părinţii unui copil în vârstă de nouă ani le-au cerut ajutorul. Băiatul lor a dispărut fără urmă din faţa casei, unde fusese lăsat să se joace împreună cu mai mulţi prieteni.

Potrivit Biroului de Presă al IJP Prahova, dispariţa copilului a fost constatată de către părinţi duminică în jurul orelor 17.00. Câteva minute mai târziu, rudele copilului au cerut ajutorul poliţiştilor când şi-au dat seama că nu mai ştiu nimic de copilul lor, un băiat în vârstă de 9 ani.

Pe urmele copilului au pornit 34 de poliţişti şi jandarmi, inclusiv cu un câine de urmă. Aventura copilului s-a finalizat însă într-un mod fericit. A fost găsit teafăr, pe o stradă din cartierul Bereasca, acolo unde şi locuieşte. Băiatul a povestit că a plecat să se joace într-un parc din apropierea casei, fără să-şi anunţe părinţii. A fost găsit în momentul în care copilul se întorcea acasă, însoţit de piretenii lui.

Pe această cale, Poliţia Prahova vă sfătuieşte:

- Nu vă lăsaţi nicio clipă copiii nesupravegheati!

- Învăţaţi copilul să nu meargă niciodată pe scurtături şi să stea întotdeauna în zone bine luminate!

- Instruiţi copilul să nu plece niciodată cu un alt adult de la şcoală, decât dacă a primit aprobarea ta în prealabil. Dacă cineva îi spune că este o urgenţă şi că trebuie să plece imediat cu el, învaţă-ţi copilul ca înainte de toate să verifice la telefon acest lucru, sunându-te şi întrebându-te.

- Învaţati copilul că este în regulă să spună NU! – “Spune NU dacă o persoană pe care nu o cunoşti te invită la o plimbare cu maşina!”

- Învăţaţi copilul să nu accepte niciodată bani sau cadouri de la nimeni, cu excepţia cazurilor în care i-ai spus că este în regulă să accepte şi cu ce ocazie.

- Explicaţi copilului dvs. că sunt situaţii în care este mai bine pentru siguranţa lui să nu fie politicos cu cei din jur – atunci când copilul simte că cineva nu îi inspiră încredere, că îl sperie sau îl deranjează; învaţă-l că cel mai bine este să plece de lângă acea persoană cât mai repede cu putinţă, să se opună şi să atragă atenţia asupra sa, asupra a ceea ce se întâmplă cu el prin diverse mijloace: dând din picioare, ţipând, încercând să fugă.
Copiii trebuie încurajaţi să îşi asculte instinctele! Pentru siguranţa lor, ei trebuie să ştie că dacă cineva îi face să se simtă inconfortabil, speriaţi sau confuzi, pot vorbi oricând despre această cu un părinte sau cu un adult de încredere!
Asiguraţi-vă că îşi ştie adresa, numărul de telefon şi numele părinţilor, dar nu le spune oricui.
- Învăţaţi-l să ceară voie părinţilor dacă vrea să meargă undeva după ore.
- Învăţaţi-l să nu deschidă uşa necunoscuţilor.
Explicaţi-i că trebuie să anunţe un adult când intră pe internet şi să nu navigheze decât în paginile în care îi dau voie părinţii.
- Învăţaţi-l că trebuie să spună imediat părinţilor dacă cineva îi pune întrebări personale sau intime, să nu dea niciodată adresa, numărul de telefon, vârstă, şcoală sau alte informaţii celor cu care corespondează pe internet s, mai ales, să îşi anunţe imediat părinţi dacă cineva de pe internet îi cere să se întâlnească cu el, chiar dacă este o persoană cunoscută.

Ploieşti



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite