Un angajat al Spitalului Judeţean din Ploieşti, implicat în dosarul vaccinurilor fictive din Prahova

Un angajat al
Spitalului Judeţean din Ploieşti, implicat în dosarul vaccinurilor fictive din
Prahova

Echipa de poliíşti în timpul percheziţiilor care au avut loc la centrul de vaccinare din Valea Călugărească FOTO captură video

Un angajat din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti este implciat în dosarul privind vaccinările fictive din Prahova. Acesta este apreciat de către procurorii care instrumentează dosarul drept o sursa importanta de clienti pentru sistemul paralel de vaccinare.

 

Angajatul Spitalului Judeţean de Urgenţă din Ploieşti, al căruit nume nu a fost făcut public de către anchetatori, s-a folosit de poziţia sa pentru a racola clienţi pentru vaccinare fictivă. Omul este angajat de 15 ani la cel mai mare spital din judeţul Prahova.

”XX angajat al Spitalului Judetean de mai bine de 15 ani, a reprezentat o sursa importanta de clienti pentru sistemul de vaccinare fictiva creat de cei doi inculpati, acesta folosindu-se de pozitia sa pentru a racola persoane interesate de obtinerea adeverintelor, sprijinindu-i in acest scop, in scopul obtinerii de venituri inclusiv pentru sine. Asa cum rezulta din declaratiile suspetilor audiati, XX era cel care  insotea la Centrul de Vaccinare un numar foarte mare de beneficiari, care veneau inclusiv din alte judete ale tarii”, se arată în motivarea instanţei de judecată.

Reamintim că în dosarul vaccinărilor fictive din Prahova au avut loc o serie de percheziţii atât în Ploieşti, în localităţi din zona Valea Prahovei, dar şi în Valea Călugărească, la centrul de vaccinare anti COVID unde există informaţii că se afla sediul afacerii ”vaccinare la chiuvetă”.

Patru persoane au fost reţinute, pe numele lor procurorii cerând mandate de arestare preventivă, însă instanţa a respins solicitarea. Cei patru inculpaţi, dintre care două cadre medicale, sunt acum în libertate.

Procurorii şi poliţiştii care au instrumentat cauza suspectează că este vorba de aproape 90 de persoane din Prahova, dar şi din alte judeţe care au dat bani pentru a obţine certificat de vaccinare fără să-şi facă vaccinul.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările