Un an fără Florian Stoica, vocalistul de la Conexiuni. Artistul, comemorat de comunitatea rock VIDEO

Un an fără Florian
Stoica, vocalistul de la Conexiuni. Artistul, comemorat de comunitatea rock VIDEO

Florian Stoica, solistul trupei Conexiuni FOTO Facebook

A trecut un an de la pierderea unei voci a rock-ului românesc. Florian Stoica, vocalistul trupei Conexiuni a încetat din viaţă în seara zilei de 13 noiembrie 2019, la doar 58 ani. În memoria lui, colegii de trupă au făcut publice o impresionantă colecţie de imagini de arhivă.

Ştiri pe aceeaşi temă

”Acum am vrea ca "TU" să "Mai rămâi puţin", însa cu durere în suflet trebuie să vă anunţăm că al nostru soţ, tată, prieten, artist, Florian Stoica - solistul formaţiei Conexiuni, a plecat aseara la 22:45 spre Ceruri, pentru ca are un spectacol în faţa Domnului, cel mai dureros pentru noi, dar probabil cel mai valoros pentru el”, a fost mesajul postat în data de 14 noiembrie 2019 pe contul de Facebook al solistului, de soţia Florentina şi fiul Florentin. Anunţul avea să îndolieze lumea rock-ului românesc.

A trecut un an de atunci, iar colegii de trupă îl comemorează pe Florian Stoica printr-o serie de fotografii şi imagini video de arhivă postate pe pagina de Facebook a trupei Conexiuni, care amintesc de vremuri trecute când muzicienii umpleau sălile de spectacole. 

„Acum 27 de ani, "În loc de bun găsit".
Azi, e anul de când ne-a părăsit.
Florian Stoica... In memoriam.
O voce, un suflet, un Om.

C O N E X I U N I.“ 

„Conexiuni“ se înfiinţează în toamna anului 1983, la Braşov, la iniţiativa a trei studenţi: Marcel Boca, Florian Stoica şi Victor Lenghel şi debutează la Casa de Cultură a Studenţilor.  

Sursa Facebook / Formaţia Conexiuni 

Sursa Facebook / Formaţia Conexiuni 

Melodia care le-a adus celebritatea este fără doar şi poate ”Tu”, muzica: Florian Stoica, versuri: Sorin Ciurca. Conexiuni: Florian Stoica - voce; Victor Solomon - chitara; Gabi Isac - bas; Victor Lenghel - tobe. ”Filmarile au fost realizate în 14 si 15 ianuarie 1993, în Studioul 2 al TVR. Prima difuzare a clipului a avut loc in 28.01.1993, la TVR 1. 

 

”Multumim întregii echipe care a realizat filmările, precum şi persoanei care a pus la dispoziţia publicului acest videoclip”, scria Florian în urmă cu patru ani, într-un comentariu la videoclipul postat pe Youtube. 

Deşi în ultimii ani a intrat într-un con de umbră, Conexiuni a avut prezenţe importante pe scena rock-ului autohton în anii 90. La Festivalul "Rock '92" deschid concertele Uriah Heep şi Ian Gillan Band. În septembrie '93, în cadrul Festivalului internaţional "Rock '93", Conexiuni asigura alaturi de Holograf deschiderea concertului Scorpions - moment important în cariera trupei.

 

 

Piesele Conexiuni mai pot fi auzite într-o nouă interpretare, cu o nouă voce, ca un tribut adus muzicii bune româneşti, care nu moare niciodată. 

Una dintre cele mai emoţionante voci ale rockului românesc, Florian Stoica, îşi doarme somnul de veci la Urlaţi, în Prahova, acolo unde se trăia împreună cu familia. 

Pe aceeaşi temă: 

Doliu în rock-ul românesc. Florian Stoica, solistul trupei Conexiuni, s-a stins din viaţă 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările