Ultimul focar al incendiului din Bucegi este izolat cu șanțuri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul din Masivul Bucegi. Foto ISU Prahova
Incendiul din Masivul Bucegi. Foto ISU Prahova

Un singur focar de incendiu, care se manifestă pe o suprafață de 200 de mp, mai arde pe crestele din Parcul Bucegi. Echipele de intervenție sapă un șanț care să prevină extinderea subterană a focului.

Marți s-au efectuat şase zboruri cu elicopterul, aruncându-se cu saci cu apă pentru răcirea zonei de ardere, iar pompierii militari, împreună cu angajaţi de la Direcția Silvică Prahova, aalvamontiști, alpiniști și jandarmi montani au urcat pe creste, au tăiat copacii din jurul focarelor și au creat o fâșie de protecție pentru izolarea zonei.

Acesta are o lungime de peste 70 de metri și o lățime de 1-3 metri în jurul focarelor.

Operațiunile au continuat miercuri cu 3 zboruri de elicopter, iar echipele de intervenție vor să realizeze un şanţ în zona în care s-a realizat fâşia de protecţie în scopul eliminării riscului propagării incendiului subteran.  

Zona este bogată în vegetație cu rădăcini subterane puternice și adânci, existând riscul aprinderii subterane a acestora și propagării, astfel, a incendiului", ne-a spus prefectul Marius Sersea.

Zona, cunoscută drept „Creasta cu Zâmbri", este denumită astfel tocmai de la niște conifere, cu tulpină foarte rezistentă și rădăcini adânci - zâmbri.

Șantul va avea o adâncime de aproximativ 40 de centimetri.

Vedeți aici un video cu incendiul din Bucegi

Reamintim faptul că, iniţial, autorităţile au declarat că incendiul a izbucnit joi, însă într-un comunicat dat publicităţii duminică după-amiază reprezentanţii ISU Prahova au precizat că focul a izbucnit în data de 15 iulie şi că incendiul a fost anunţat la 112 de către conducerea Parcului Natural Bucegi în data de 21 iulie, la ora 10.40.

Flăcările au cuprins un teren de pe un fond forestier administrat de către Direcţia Silvică Prahova - Ocolul Silvic Azuga, pe teritoriul administrativ al oraşului Buşteni, pe versantul prahovean al Masivului Bucegi, între Claia Mare şi linia de telecabina Buşteni - Babele, în zona denumită „Creasta cu Zâmbri".

Ai aflat ceva interesant, ai pozat sau ai filmat? Scrie-ne pe ploiesti@adevarul.ro!

image
Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite