Trei bărbaţi din Bucureşti prinşi în flagrant în sediul unei bănci în timp ce încercau să ia credit cu acte false. Unul dintre ei ar fi medic

Trei bărbaţi din Bucureşti prinşi în flagrant în sediul unei bănci în timp
ce încercau să ia credit cu acte false. Unul dintre ei ar fi medic

Trei bărbaţi din Bucureşti au fost prinşi în flagrant, marţi 11 iunie, în sediul unei bănci din Ploieşti în timp ce încercau să ia un credit în baza unor documente de identitate falsificate. Unul dintre ei se pare că este medic şi nu se află la prima faptă de acest gen.

Surse judicare au declarat pentru „Adevărul“ că medicul implicat a profesat în trecut la Spitalul Universitar Bucureşti şi are antecedente penale, având şi o condamnare definitivă pentru că a eliberat adeverinţe medicale false. Potrivit surselor citate, se pare că în această afacere de obţinere de credite în mod ilegal se ocupa tot cu falsificarea de documente.

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice Prahova (SICE) au organizat, marţi 11 mai, un flagrant în sediul unei bănci comerciale din Ploieşti. Poliţiştii aveau informaţii că cei trei bucureşteni luau credite în baza unor acte de identitate false. Unul dintre ei, spun surse apropiate de anchetă, se pare că este medic. Acesta ar fi cel care se ocupa de falsificarea actelor de identitate, potrivit aceloraşi surse.

Cei trei au vrut să ”împrumute” suma de 20.000 de euro, dar au fost opriţi la timp de către poliţişti.

Potrivit unui comunicat de presă, ”în urma percheziţiei corporale a celor trei, dar şi a percheziţiei  autovehicului folosit de aceştia au fost identificate mai multe bunuri ce au legătură cu activitatea infracţională, respectiv 4 cărţi de identitate falsificate. De asemenea, au fost identificate mai multe înscrisuri ce atestă faptul că persoanele în cauză au solicitat împrumuturi şi la alte instituţii bancare sau financiar nebancare, sume de bani, în lei şi în valută, precum şi mai multe cartele telefonice, fiecare având aplicate bileţele cu nume ce se regăsesc pe cărţile de identitate suspecte a fi falsificate. Cu ocazia percheziţiei efectuate la locuinţa unuia dintre aceştia, a fost identificată suma de 30.000 lei care a fost ridicată şi indisponibilizată”, se arată în comunicat.

Cei trei au fost reţinuţi pentru 24 de ore, iar miercuri, 12 mai, au fost prezentaţi la Parchetul de pe lângă Judecătoria Ploieşti pentru audieri.

 

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre: