Totul despre nunta fostului principe Nicolae cu Alina Binder. Cum va arăta rochia miresei, inspirată din portul popular promovat de Regina Maria

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Fostul principe Nicolae al României şi Alina Binder FOTO Arhivă personală
Fostul principe Nicolae al României şi Alina Binder FOTO Arhivă personală

Considerat evenimentul monden al anului, căsătoria dintre fostul principe Nicolae şi Alina Binder se va oficia duminică, 30 septembrie, la Sinaia, cel mai probabil în lipsa reprezentanţilor Casei Regale a României. La prima nuntă de ”sânge albastru” care va fi organizată în România după 87 de ani, au fost invitaţi toţi cei care vor să fie alături de nepotul Regelui Mihai şi de viitoarea sa soţie.

Dacă românii n-au avut parte niciodată de spectacolul fastuoas al unei nunţi regale, predecesorii fostului principe alegând să oficieze căsătoriile în Germania, Grecia, Brazilia sau Elveţia, de data aceasta Nicolae şi Alina au decis ca nunta lor să fie una deschisă publicului.

 ”Duminică 30 Septembrie ne dorim să împărtăşim cu voi acest eveniment deosebit din viaţa noastră. Vă invitam în frumosul oraş Sinaia să ne bucurăm împreună!”, a fost mesajul postat de fostul principe pe pagina sa oficială de facebook.

Conform programului, slujba religioasă va fi oficiată la biserica Sf. Ilie din Sinaia, situată la intrare în staţiune, şi va începe la ora 14.30. Mirii vor sosi la biserică la ora 14.20, iar invitaţii sunt aşteptaţi însă cu o oră mai devreme. Slujba cununiei religioase va dura o oră, astfel că ieşirea tinerilor căsătoriţi din biserică este programată la ora 15.30.

Publicul nu are acces în interiorul bisericii Sf. Nicolae, dar cei doi miri vor putea fi văzuţi începând cu ora 15.40 când vor traversa bulevardul Carol I până la Cazino într-o caleaşcă.

biserica sf nicolae foto diana frincu

Pregătirile pentru aranjarea bisericii Sf Nicolae din Sinaia, unde va fi orficiată slujba cununiei religioase, au început încă de acum două săptămâni. A fost schimbată mocheta şi au fost aduse scaune noi pentru invitaţi FOTO Diana Frîncu

Pentru acest moment al traversării bulevardului autorităţile locale au anunţat că este posibil să închidă circulaţia în centrul staţiunii pentru o jumătate de oră, pentru a permite alaiului de nuntă să ajungă în siguranţă până la Cazino şi totodată turiştilor şi localnicilor să-i salute pe tinerii căsătoriţi de pe marginea bulevardului.

Un alt moment important al evenimentului, probabil cel mai interesant pentru public, este programat la ora 16.30. Atunci Nicolae şi Alina vor ieşi la balconul Cazinoului pentru a-i saluta pe cei care au vrut să le fie aproape în cea mai important zi din viaţa lor. Este posibil ca turiştii să aibă parte şi de celebrul sărut al mirilor, aşa cum se obişnuieşte la Casele Regale din Europa.

Începând cu ora 18.00, la Cazino, unde este organizată o recepţie, vor începe să vină invitaţii de onoare ai cuplului. Autorităţile locale au precizat că Parcul Central, acolo unde se află şi Cazinoul, accesul publicului nu va fi restricţionat. Anumite surse au precizat pentru ”Adevărul” că pe lista invitaţilor, singurul politician este Vlad Oprea, primarul staţiunii Sinaia.

Protocolul la nuntă

Invitaţia de nuntă a fost făcută publică încă de acum o sptămână şi de aici aflăm care este dress codul pentru acest eveniment. Astfel, pentru doamne pălăria este obligatorie ca accesoriu la ţinuta de zi, iar bărbaţii trebuie să poarte fi un costum elegant de zi, fie uniforma de gală, dacă este cazul.

Fostul principe Nicolae a precizat că va avea aproximativ 200 de invitaţi la nuntă. Anumite surse au precizat că au fost trimise la Casele Regale din Europa şi că o parte dintre acestea au confirmat prezenţa. Aşadar, invitaţii care vor participa la nuntă vor trebui să respecte o etichetă anume specifică recepţiilor de gală la care vor fi prezenţi reprezentanţi ai Caselor Regale.

invitaţie nunta principe nicolae foto facebook/nicolae al româniei

Astfel, conform informaţiilor postate pe familiaregală.ro, ”la sosirea (într-o cladire sau într-un spaţiu exterior) şi la plecarea membrilor Familiei Regale este obişnuit ca persoanele prezente să salute astfel: barbaţii cu un gest scurt de înclinare a capului (fără înclinarea corpului), iar femeile cu o reverenţă. Acest lucru este valabil în faţa Custodelui Coroanei, a Principelui Consort şi a Principeselor”. 

Nu este indicat să se întindă mâna din proprie iniţiativă, ci numai dacă unul dintre membrii Familiei Regale o ofera.

De asemenea nu este indicat să se stea pe scaun atunci când vreunul dintre membrii Familiei Regale sta în picioare.

La intrarea în încăpere a unuia dintre membrii Familiei Regale, invitaţii sunt rugaţi să se ridice.

În timpul unei conversaţii obişnuite, particulare, este de dorit ca reprezentanţii Casei Regale să înceapă discuţia, nu invitatii.  Este de dorit ca invitaţii să nu întrerupă membrii Familiei Regale atunci când aceştia susţin o conversaţie.

Fumatul strict interzis în faţa unui membru al Familiei Regale

O greşeală de neiertat ar fi ca un invitat să-şi aprindă ţigara în faţa unui reprezentat al Casei Regale. Fumatul în prezenta membrilor Familiei Regale este considerat o impoliteţe. La fel, invitaţii trebuie să renunţe la telefonul mobil în timpul recepţiei

Cadourile de nuntă nu se înmânează personal mirilor. De asemenea este nepoliticos să oferi reprezentanţilor Casei Regale o carte de vizită.

principele nicolae si alina binder foto diana frincu

Bisrica Sf. Ilie din Sinaia se află la intrare în staţiune, pe Bulevardul Carol I FOTO Diana Frîncu

Cine va oficia slujba cununiei religioase

Deşi în tradiţia staţiunii, Mănăstirea Sinaia este preferată pentru astfel de evenimente , Alina şi Nicolae nu au ales să se căsătorească întâmplător în Biserica Sf. Nicolae din Sinaia. Aceasta a fost ctitorită de Carol al II-lea, iar portretul Regelui Mihai este pictat în frescă în interiorul lăcaşului de cult. Astfel, fostul principe îl va avea aproape la nunta sa pe bunicul său pe care l-a apreciat foarte mult. Slujba cununiei religioase va fi oficiată de preotul paroh, dar şi de Înaltpreasfinţitul Părinte Calinic, Arhiepiscopul Argeşului şi Muscelului, care a sosi la Sinaia împreună cu un sobor de preoţi. Patriarhul Daniel nu va fi prezent la cununia religioasă, dat fiind că în data de 30 septembrie se împlinesc 11 ani de la înscăunare, aceasta dată fiind considerată sărbătoarea oficială a patriarhului.

Cine este fostul principe Nicolae

principe nicolae foto facebook.nicolaealromâniei

Nicholas Michael de Roumanie Medforth-Mills s-a născut pe data de 1 Aprilie 1985 în Geneva. Este primul dintre cei doi copii ai Principesei Elena a României cu primul ei soţ, Leslie Robin Medforth-Mills (decedat). Nicolae are o sora pe nume Elisabeta Karina de Roumanie. La împlinirea vârstei de 25 de ani, Nicolae a primit titlul de Principe al României, cu rangul şi apelativul de Alteţă Regală, titlu care i-a fost retras în anul 2015. Acest lucru s-a întâmplat după ce Nicoleta Cîrjan, fosta iubită a lui Nicholas Medforth-Mills a declarat că el ar fi tatăl copilului ei, născut pe 10 februarie 2016, copil pe care acesta nu l-a recunoscut.

Deşi a studiat în Anglia, puţin ştiu că fostul principe a locuit o bună parte din tinereţea lui în Africa unde a fost instructor de rafting, ghid montan şi leader de echipa pentru Savage Wildreness Safari. A fost instructor de kayak pentru Kanian Navy şi rafting instructor pentru trupele Armatei Britanice în Rafting. S-a înscris în 2009 la Universitatea Royal Holloway, unde a studiat Administrarea Afacerilor, iar din 2012 s-a implicat activ în proiecte în România.

Imagine indisponibilă

Cine este Alina Binder, viitoarea soţie a fostului principe Nicolae

 Alina-Maria Binder s-a născut la 26 ianuarie 1988  la Constanţa, unde şi-a petrecut primii doi ani din viaţă.  Tatăl său este Heinz Binder, pilot comercial al companiei naţionale TAROM este actualmente pensionat, iar mama, Rodica Binder, este profesoară pentru învăţământ primar. Alina are un frate mai mic, Mihai, care locuieşte în Bucureşti. Şcoala general a urmat-o în Bucureşti şi tot aici şi-a continuat studiile liceale, fiind absolventă a Colegiului Naţional I. L. Caragiale, specializarea matematică-informatică germană bilingv. Între anii 2007-2010 a urmat cursurile Academiei de Studii Economice din Bucureşti în cadrul Facultăţii de Relaţii Economice Internaţionale, fiind licenţiată în domeniul Economie şi Afaceri Internaţionale. 

Începând cu anul 2014 s-a alăturat asociaţiei Aircraft Owners and Pilot Association of Romania (AOPA) ca PR, activitatea sa profesională axându-se în special în acest domeniu.

Unde s-au întâlnit Alina cu fostul Principe Nicolae

Alina şi fostul pricipe s-au cunoscut cu prilejul unui proiect de caritate pentru copii organizat Nicholaie,

 ( “Cărţile copilăriei pe Bicicletă”), iar din 2016 aceştia au locuit împreună în Anglia.

În luna iulie 2017 Nicholas şi Alina s-au logodit în Cornwall, Marea Britanie, în timpul vacanţei, iar în octombrie au celebrat cununia civilă.

Cum va fi rochia de mireasă a Alinei

Detalii despre rochia de mireasă au fost oferite pentru prima dată de Alina în urmă cu o săptămână, atunci când cuplul a fost invitat la un eveniment organizat de Primăria Sinaia. Conform viitoarei mirese, rochia avea elemente din portul tradiţional săsesc, inspirată de ţinuta bunicii sale, dar şi din portul popular promovat de Regina Maria. Alina a mărturisit că rochia este realizată de un designer român şi creată în România.

Care va fi meniul de nuntă

În ceea ce priveşte meniul care va fi oferit oaspeţilor care vor fi prezenţi la recepţia organizată la Cazinoul din Sinaia, fostul Principe a mărturisit că bucatele vor fi în mare parte tradiţionale în defavoarea celor din bucătăria tradiţională. Se ştie că Nicolae şi Alina au fost prezenţi la Sinaia încă de acum două sptămâni în timpul festivalului în timpul căruia au luat legătura cu mai mulţi producători locali. Astfel, pe masa invitaţilor se va afla celebrul salam de Sibiu care se produce la o fabrică de mezeluri din Sinaia, dar şi dulceţuri româneşti.

Ploieşti



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite