Topul celor mai penibile momente în care au fost surprinşi politicienii din Prahova. „Am pregătit 20 de suluri de hârtie igienică, să nu ne mai critice atâta“

Topul celor mai penibile momente în care au fost surprinşi
politicienii din Prahova. „Am pregătit 20 de suluri de hârtie igienică, să nu ne
mai critice atâta“

Mircea Cosma, fostul preşedinte al CJ Prahova, a adus hârtie igienică pentru cei care l-au criticat FOTO ştirileprotv.ro

O horă cu 400 de primari, suluri de hârtie igienică pentru jurnaliştii cârcotaşi, portretul ministrului păstrat sub pernă ca pe o icoană făcătoare de minuni şi, nu în ultimul rând, jenantul gest al sărutului mâinii noului „naş” al judeţului sunt doar câteva dintre cele mai penibile momente ai căror protagonişti au fost politicienii prahoveni în ultimii ani.

Ştiri pe aceeaşi temă

Dacă unii dintre ei, surprinşi în astfel de situaţii penibile, au scuza că s-au trezit în funcţii importante, fără să fie capabili sau măcar instruiţi cum să managerieze evenimentele la care invitaţi sunt şi reprezentanţi ai presei, alţii, oameni politici cu multă experienţă în spate, au încercat într-un mod lamentabil să dea o lecţie celor care au încercat să le micşoreze meritele.

Mircea Cosma, fostul baron PSD, va rămâne în istoria judeţului Prahova cu siguranţă şi datorită evenimentelor de presă produse spontan sau bine regizate de-a lungul celor trei mandate  la şefia Consiliului Judeţean. Ultimul dintre ele, inagurarea unicului sens giratoriu suspendat din România, a provocat mai degrabă zâmbete cu subînţeles, decât excalamţii de uimire aşa cum şi-ar fi dorit Mircea Cosma.

Fanfară, horă şi hârtie igienică

Revenit în funcţia de preşedinte al CJ Prahova, după ce a fost tras pe tuşă de DNA mai bine de un an şi jumătate prin controlul judiciar impus de ancheta penală, Mircea Cosma ţine neapărat să facă o inaugurare cu pompă a ultimei sale realizări: un pasaj suprateran prevăzut cu sens giratoriu construit de-asupra DN1 B. Proiectul, în valoare de 20 de milioane de euro, a întâmpinat o serie de obstacole, motiv pentru care a fost mult întârziat, iar presa locală a criticat des această situaţie.

 Început în 2013, pasajul a fost inaugurat în urmă cu un an, mai exact pe 28 mai 2016. Cosma mai avea câteva luni din mandat, astfel că nu se putea retrage din activitate fără să lase o utlimă tuşă care să rămână în memoria colectivă. În ziua inaugurării fostul baron de Prahova a adus nu mai puţin de 400 de primari din Republica Moldova pe care i-a pus să se prindă într-o horă în jurul sensului giratoriu, pe muzică de fanfară.


420 de primari din Republica Moldova şi-au dat mâinile în horă într-un sens giratoriu, la comanda lui Mircea Cosma FOTO stirileprotv.ro

N-a fost singurul moment regizat de Mircea Cosma. În aceeaşi zi a inaugurării giratoriului, a adus şi câteva zeci de suluri de hârtie igienică pe care le-a agăţat de un stâlp. Explicaţia dată atunci de Cosma a lasăt loc de multe interpretări:  “Pentru cei care nu sunt de acord cu acest pod, am pregătit 20 de suluri de hârtie igienică să nu ne mai critice atâta."

Momentul “The Godfather”

Ca să rămânem în aceeaşi familie politică, urmaşul lui Mircea Cosma la şefia Consiliului Judeţea, social-democratul Bogdan Toader (33 de ani) îşi începe cariera publică în modul cel mai penibil posibil.

În 29 iunie, zi în care Toader a fost validat în funcţie, Alexandru Bănică, unul dintre seniorii PSD Prahova, fost subprefect al judeţului, s-a apropiat de noul preşedinte al CJ şi a încercat să-i sărute mâna.


Fostul subprefect de Prahova îi sărută mâna noului preşedinte al Consiliului Judeţean FOTO ziarulincomod.ro

Chiar dacă momentul a fost surprins de camerele de luat vederi, iar imaginile sunt cât se poate de elocvente, Bănică a negat vehement că i-a sărutat mâna noului său şef pe linie de partid. A explicat că a vrut doar să-l ia în braţe pe noul preşedinte, dar, acesta fiind mai înalt, a părut că şi-a atins faţa de mâna lui. Imaginile spun, însă, cu totul altceva.

Bufniţele aurii

Tot din marea familie a PSD Prahova vine un alt politician controversat, nimeni altul decât Sebastian Ghiţă, printre altele, regizorul unor episoade jenante pe care le-a interpretat cu succes în curtea sediului DNA Ploieşti.

Chemat frecvent la audieri, în multele sale dosare deschise de procurorii anticorupţie din Ploieşti, Ghiţă a început războiul împotriva şefei acestei structuri de Parchet încă din toamna anului trecut. Va rămâne în istorie ziua de 16 noiembrie 2016, atunci când Ghiţă a intrat în curtea DNA Ploieşti cu o cutie îmbrăcată în catifea roşu închis.


Sebastian Ghiţă a adus la DNA două bufniţe aurii  ca să anunţe că prietenia între el şi Codruţa Koveşi s-a sfârşit    FOTO Diana Frîncu

Întrebat ce are în pachetul respectiv, deputatul pe atunci, a explicat că are un cadou pe care îl primise cu mult timp în urmă de la Codruţa Koveşi, şefa DNA, şi pe care ţinea neapărat să îl returneze ca un simbol a ruperii prieteniei dintre ei. Este deja de notorietate faptul că în acea cutie din catifea se aflau două statuete aurii în formă de bufnţie. Figurinele nu au ajuns la şefa DNA pentru că procurorii de la Ploieşti nuau gustat gluma şi au refuzat să facă un astfel de comision.

Cu “icoana” şefei sub pernă

Pentru că penibilul este transpartinic, în acest top al situaţiilor jenante în care au fost surprinşi politicienii prahoveni, nu putem să nu-l aşezăm şi pe fostul primar PDL din comuna Măgureni, Ion Apostoelscu, devenit vedetă naţională, în februarie 2011, după ce a mărturisit public că doarme cu fotografia Elenei Udrea sub pernă.

Declaraţia a făcut-o în cadrul unei Conferinţe Judeţene a PDL care a avut loc la Ploieşti, iar edilul a vrut să sublinieze faptul că de Elena Udrea, pe atunci Ministru al Dezvoltării, depinde realizarea unui proiect pe care Apostolescu dorea să-l facă în comuna pe care o păstorea.

Dacă apreciezi acest articol, te așteptăm să intri în comunitatea de cititori de pe pagina noastră de Facebook, printr-un Like mai jos:


citeste totul despre:
Modifică Setările